Angajaţii Muzeului de Geologie, noi dovezi despre radiaţiile puternice. Au apărut fotografii cu oasele unui mamut

Noi dezvăluiri în scandalul radiaţiilor de la Muzelul de Geologie! Angajaţii vin cu dovezi că mostrele radiaoctvine chiar există şi acuză autorităţile că încearcă muşamalizarea cazului. Este vorba despre mai multe poze pe care le-au publicat angajaţii muzeului, în care apar eşantioane radioactive.

16 feb. 2017, 11:55

Apar noi detalii în scandalul radiaţiilor de la Muzeul de Geologie. Angajaţii de acolo trag un semnal de alarmă că aceste radiaţii există şi le pun viaţa în pericol.

Pe 26 ianuarie 2017, acum mai puțin de trei săptămâni, cercetătoarea Delia Dumitraș și asistentul de cercetare Nicolae Călin anunță conducerea Muzeul de Geologie că au găsit în sala S29 un pachet pe care curge apă. Pe eticheta pe jumătate ștearsă scrie „eșantioane radioactive”. „Nu știm locul de proveniență și nici în ce condiții a fost transportat și manipulat acest pachet”, comunică angajații, în scris, conducerii.

Potrivit tolo.ro, autorităţile au fost alertate, la faţa locului au venit cercetătorii pentru măsurători, însă pachetul radioactiv nu era atunci când au fost făcute măsurătorile anterioare.

A doua probă este o poză cu oasele unui mamut care au stat pe biroul directorului Rodica Tița.

„Directoarea a înțeles să mute oasele, dar, din păcate, ele au ajuns într-o sală unde o perioadă niște studenți au făcut practică pe ele fără să știe că sunt radioactive”, spune un angajat al muzeului, potrivit tolo.ro.

Abia după an an, fosilele de mamut sunt expuse unde se găsesc și acum, la etajul 3 al muzeului.

Mai jos aveţi o imagine furnizată de angajații din depozit. Așa sunt păstrate unele eșantioane, deși directoarea Tița a menționat ieri că „totul este depozitat stas”

Vezi si: TOLO.RO: RADIAŢII lângă sediul Guvernului, la Muzeul de Geologie. Ce a ascuns conducerea şi ce măsuri DE URGENŢĂ au fost luate