Angajaţii Oltchim au primit salariile restante pentru octombrie

Angajaţii combinatului Oltchim Râmnicu-Vâlcea au primit, miercuri şi joi, salariile restante din octombrie, iar în perioada 20-21 decembrie vor încasa şi avansurile aferente lunii noiembrie.

RomaniaTV.net
06 dec. 2012, 16:58
Angajaţii Oltchim au primit salariile restante pentru octombrie

„Salariaţii de la Oltchim au primit în zilele de 5-6 decembrie salariile pe luna octombrie, urmând ca în perioada 20-21 decembrie 2012, să fie achitate avansurile aferente lunii noiembrie 2012”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Premierul Victor Ponta afirma, luni, că, în momentul în care a preluat şefia Guvernului, salariaţii combinatului chimic aveau o restanţă de trei luni la plata salariilor.

Angajaţii Oltchim au protestat de mai multe ori în ultimele luni ca urmare a neîncasării salariilor şi a opririi mai multor secţii de producţie, din cauza lipsei fondurilor.

Ministerul Economiei mai arată în comunicat că, începând cu ziua de joi, 6 decembrie, Oltchim a mărit capacitatea de producţie a două instalaţii. Secretarul de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu, a declarat miercuri, că Oltchim a repornit secţiile principale de producţie, cu fonduri atrase exclusiv de la clienţi.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit până la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat.

Guvernul va relua, în prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului cu un investitor strategic.