Angajaţii români au început să accepte plata în natură

Angajaţii români au început să accepte şi plata în natură. Se întâmplă asta şi la companiile mari, care nu au scăpat de efectele crizei.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 11:44
Angajaţii români au început să accepte plata în natură

Criza îi determină pe angajatori să plătească o parte din salarii şi în completare cu produse, informează România TV. Astfel, un angajat primeşte 600-700 de lei în mână, iar în completare primeşte bonuri de masă, alimente sau chiar mese la restaurant.

Spre exepmlu, cei care lucrează în magazine alimentare primesc bonuri de masă şi sunt obligaţi să îşi facă cumpărăturile chiar de la locul de muncă. Bucătarii şi ospătarii primesc pe lângă bani mese la retaurant, iar ca bonus, în fiecare seară, pot pleca acasă cu mâncarea care a rămas de peste zi.

De asemenea, agenţii de vânzări primesc o parte din salariu şi în completare produse din cele pe care le distribuie. Astfel, ei ajung acasă încărcaţi cu sucuri şi produse alcoolice.

De departe, cei mai câştigaţi par a fi lucrători din firmele de panificaţie, lactate sau carmangerie. La fiecare sfârşit de săptămână aceştia ajung acasă încărcaţi cu alimente.