Angajaţii spitalului municipal din Vulcan au reluat protestul pentru că nu au primit salariul

Angajaţii spitalului municipal din Vulcan, în Valea Jiului, au protestat, din nou, marţi, pentru două ore, din cauză că nu au primit salariul pe luna martie şi că drepturile băneşti aferente le vor fi reduse la o jumătate.

23 apr. 2013, 10:15
Angajaţii spitalului municipal din Vulcan au reluat protestul pentru că nu au primit salariul

Manifestarea a avut loc în curtea spitalului, din grupul nemulţumiţilor făcând parte medici, asistente, infirmiere şi chiar pacienţi internaţi în spital, informează Agerpres.

Pe durata acţiunii de protest au fost asigurate serviciile medicale în secţiile medicale din spital şi la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

„Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu ştiu când vor primi salariile pe luna martie. Am fost anunţaţi că salariile vor fi achitate în proporţie de 50 la sută, dar nu ştim nimic nici de aceşti bani. Avem familii care vor primi doar 600 de lei pe luna martie. Cum vor trăi cu aceşti bani? Vor ajunge în situaţia de a cere ajutoare sociale”, a declarat liderul Sindicatului Liber Sanitas de la spitalul Vulcan, Veronica Popescu.

Angajaţii spitalului din Vulcan vor continua să protesteze până când îşi vor primi salariile, a precizat reprezentanta sindicaliştilor. Următoarea întâlnire a sindicaliştilor a fost programată pentru miercuri, la ora 10,00, în curtea spitalului.

Potrivit liderului de sindicat, spitalul din Vulcan este subfinanţat din cauză că serviciile medicale au fost contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru 72 de paturi, iar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor este nevoie de încheierea unor contracte de servicii pentru 105 paturi.

Spitalul municipal din Vulcan are 140 de angajaţi şi este structurat în secţiile de Boli Contagioase, Pediatrie, Interne, Recuperare Fizică, Obstetrică-Ginecologie, Compartiment Primiri Urgenţe, ambulatoriul de specialitate şi laborator.