Angajaţii Tribunalului Botoşani şi-au dat în judecată propria instituţie

Mai mulţi angajaţi ai Tribunalului Botoşani au dat în judecată instituţia, dar şi Curtea de Apel Suceava, cerând plata retroactivă a unor premii aferente anului 2010.

03 apr. 2013, 16:54
Angajaţii Tribunalului Botoşani şi-au dat în judecată propria instituţie

Mai mulţi angajaţi ai Tribunalului Botoşani solicită plata unor premii egale cu 10% din fondul de salarii aferent anului 2010. Ei invocă articolul 90 indice 2 alineatul 2 din Legea privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, care prevede că „ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 10% din cheltuielile cu salariile aferente funcţiilor publice şi personalului contractual prevăzute în statul de funcţii, cu încadrarea în fondurile aprobate anual prin buget cu această destinaţie”.

Potrivit Agerpres, angajaţii Tribunalului susţin că sunt îndreptăţiţi să primească astfel de premii, în condiţiile în care la evaluarea anuală au primit calificativul „foarte bine”.

Primul termen al procesului a avut loc miercuri la Tribunalul Botoşani, însă a fost dispus un nou termen pentru informarea părţilor implicate.