Angajaţii unei primării din Vaslui, acuzaţi de delapidare după ce au sustras banii din taxe şi impozite

O angajată a Primăriei oraşului Negreşti şi un fost angajat al instituţiei, sunt cercetaţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vaslui pentru delapidare, după ce ar fi sustras bani din încasările primăriei.

16 iun. 2014, 11:54
Angajaţii unei primării din Vaslui, acuzaţi de delapidare după ce au sustras banii din taxe şi impozite

Există suspiciunea că doi angajaţi ai Primăriei oraşului Negreşti ar fi sustras bani din încasările efectuate în calitate de referent, respectiv inspector fiscal. Practic, este vorba despre încasările din taxe şi impozite locale, prejudiciul în acest caz urmând a fi stabilit după efectuarea unei expertize contabile„, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Ştraub, informează Agerpres.

Potrivit primarului de Negreşti, Vasile Voicu, un control al Curţii de Conturi, efectuat anul trecut la instituţie, a scos la iveală o pagubă de aproximativ 700.000 de lei în bugetul local. Se pare că cei doi angajaţi ai primăriei se foloseau de chitanţiere false când încasau banii de la populaţie, sustrăgând ani la rând banii pe care cetăţenii îi plăteau drept taxe şi impozite locale.

Prejudiciul a fost făcut în decursul mai multor ani, iar pentru mine este greu de acceptat faptul că nimeni din fosta conducere a primăriei nu şi-a dat seama de ceea ce întâmplă„, a declarat primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

Acesta a precizat că a primit din partea Curţii de Conturi o adresă prin care se solicita suspendarea din funcţie a agentului fiscal, însă, între timp, bărbatul şi-a dat demisia de la Primăria oraşului Negreşti. În acelaşi timp, în cazul angajatei acuzate de delapidare s-a luat măsura mutării sale în cadrul altui serviciu din Primărie, până la definitivarea anchetei.

Dacă se va dovedi vinovăţia celor doi, aceştia riscă să petreacă între 2 şi 7 ani după gratii.

CITEŞTE ŞI: Casiera de la o şcoală din Târgovişte, reţinută pentru delapidare şi fals intelectual în contabilitate