Angajaţii uneia dintre cele mai mari companii din lume vor munci de-acasă până în vara anului viitor

Colosul Google şi-a informat luni angajaţii că va prelungi perioada în care aceştia vor munci de acasă până în luna iunie a anului viitor. 

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 21:08
Angajaţii uneia dintre cele mai mari companii din lume vor munci de-acasă până în vara anului viitor

Pentru a-şi proteja angajaţii în faţa ameninţării cu noul coronavirus, CEO-ul Google, Sundar Picha i-a informat printr-un e-mail trimis luni că va extinde perioada în care aceştia îşi desfăşoară activitatea de acasă până in iunie 2021, oferindu-le astfel posibilitatea de a-şi organiza programul din timp.

Decizia care vizează 200.000 de angajaţi cu contract permanent şi colaboratori urma să rămână în vigoare până la începutul anului viitor. 

O atitudine similară a fost adpotată şi de corporaţiile Apple şi Amazon care îşi vor rechema angajaţii la birouri abia în ianuarie 2021, în timp ce Twitter a oferit posibilitatea ca telemunca să se desfăşoare pe o perioadă nelimitată.

Facebook merge pe modelul Google, Mark Zuckerberg declarând în luna mai că va permite progresiv celor 50.000 de angajaţi să lucreze de acasă, estima fiind ca în următorii 10 ani mai mult de jumătate din forţa de muncă să îşi desfăşoare activitatea la distanţă.