Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare în propriile sedii. Andrei Baciu: Angajaţii se vor vaccina fără programare

Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a anunţat că angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare pentru angajaţi în propriile sedii.

13 apr. 2021, 15:02
Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare în propriile sedii. Andrei Baciu: Angajaţii se vor vaccina fără programare

Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare la sedii. Andrei Baciu a precizat că angajaţii se vor putea vaccina fără programare în platformă şi doar cu doze AstraZeneca.

Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare la sedii

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Începând de vineri persoanele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face fără programare

„Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic într-un spațiu adecvat. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile. Lista se trimite către Direcția de Sănătate Publică, pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării. Operatorii care dețin personal propriu își vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal la sediile proprii. Pentru operatorii care nu au personal sanitar se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca. Dacă operatorii economici au personal medical, dar nu suficient, va fi completat cu personal, la fel. Și solicitările vor merge către Direcția de Sănătate Publică”, a explicat Andrei Baciu.

În cazul operatorilor economici care au sub 100 de angajati, aceștia vor întocmi liste cu angajații care vor să se vaccineze. Listele vor ajunge la DSP-urile județene și persoanele vor fi planificate la vaccinare în centrele fixe.

Vaccinarea cu AstraZeneca doar cu buletinul, fără programare

Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 62.881 de doze de vaccin, dintre care 46.271 – Pfizer, 8.019 – AstraZeneca şi 8.591 – Moderna, potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Potrivit CNCAV, 39.938 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 22.943 de persoane inclusiv cu cea de-a doua.

De la începutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 3.762.214 de doze unui număr de 2.326.484 de persoane, dintre care 890.754 au primit o doză şi 1.435.730 şi pe cea de-a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 93 de reacţii adverse – 10 de tip local şi 83 de tip general.

Bilanţ vaccinare 12 aprilie. De la începutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 12.238 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, 1.227 de tip local şi 11.011 de tip general.