Angela Merkel a cedat emoţional în lupta cu coronavisul şi aproape a izbucnit în lacrimi: „Preţul pe care îl plătim este inacceptabil” VIDEO

Angela Merkel a avut miercuri un discurs emoționant şi le-a cerut nemţilor să respectarea restricţiile și măsurile de distanțare înainte de Sărbători, pentru ca numărul cazurilor de coronavirus să nu scape și mai mult de sub control.

09 dec. 2020, 16:44
Angela Merkel a cedat emoţional în lupta cu coronavisul şi aproape a izbucnit în lacrimi: „Preţul pe care îl plătim este inacceptabil” VIDEO

Angela Merkel a îndemnat la introducerea de noi restricţii până la mijlocul lui ianuarie pe întreg teritoriul Germaniei, unde măsurile existente s-au dovedit insuficiente pentru a limita numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus.

Chiar îmi pare rău. Din suflet îmi pare rău, vă spun cu mâna pe inimă. Dar dacă prețul pe care îl plătim este de 590 de decese pe zi, atunci este inacceptabil„, a declarat cancelarul Angela Merkel, potrivit Deutsche Welle.

Citeşte şi Coronavirus: Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Numărul contactelor între persoane „este prea ridicat, reducerea numărului de contacte este insuficientă”, a mai spus Angela Merkel, miercuri, în Camera Deputaţilor.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore 590 de decese cauzate de COVID-19, un număr record. Ţara înregistrează în jur de 20.000 de noi cazuri de contaminare zilnice, mai multe decât în Franţa, iar numărul de bolnavi aflaţi la terapie intensivă este considerat îngrijorător de către autorităţi. Guvernul federal şi guvernele de land urmează să discute înainte de Crăciun asupra unor eventuale noi măsuri pentru stăvilirea pandemiei.

După ce a fost salutată pentru modul în care a gestionat pandemia în timpul primul val, în primăvară, Germania se confruntă cu mari probleme în faţa valului doi.

În pofida limitării adunărilor publice la 5 persoane, standurile cu vin cald, tradiţionale în Germania în timpul sărbătorilor de iarnă, devin tot mai numeroase pe teritoriul ţării şi atrag multă lume. Ele au devenit un factor de propagare a virusului, potrivit autorităţilor.

În luna octombrie, exporturile Germaniei au urcat cu 0,8%, după un avans de 2,3% luna precedentă, în timp ce importurile au crescut cu 0,3%, după un plus de 0,2%, arată datele publicate miercuri de Oficiul federal de statistică (Destatis). De menționat este faptul că analiştii estimau în octombrie o creştere cu 1,2% a exporturilor şi un avans de 1% al importurilor.

În aceste condiţii, excedentul comercial al Germaniei a urcat la 18,2 miliarde de euro în octombrie, a informat Destatis, în timp ce analiştii se aşteptau la un surplus de 18 miliarde de euro.