Coronavirus: Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Germania a depăşit pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, a anunţat vineri Instititul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters. Germania a înregistrat de asemenea 426 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 15.586 de la începutul epidemiei.

27 nov. 2020, 12:39
Coronavirus: Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri
Germania depăşeşte pragul de un milion de cazuri

Coronavirus: Germania. Numărul cazurilor confirmate de contaminare a crescut în ultimele 24 de ore cu 22.806, la 1.006.394, a precizat vineri RKI, scrie News.ro.

Citeşte şi: Germania extinde lockdown-ul parţial până cel puţin pe 20 decembrie. Angela Merkel spune că e posibil ca măsurile să rămână în vigoare până în ianuarie

Coronavirus: Germania cere închiderea staţiunilor de schi

Germania cere închiderea staţiunilor de schi din statele alpine pentru a combate răspândirea infecţiei cu noul coronavirus. Va fi greu de găsit, însă, un acord cu Austria, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Sezonul de schi se apropie. Vom încerca să ne coordonăm în Europa în ce priveşte o posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi. Din păcate, auzind declaraţiile din Austria, se pare că nu va fi prea uşor, dar vom încerca din nou„, a declarat Angella Merkel în Parlamentul german, conform Agerpres.

În „primul val” de coronavirus de la începutul acestui an, se consideră că mulţi germani s-au infectat în staţiunea de schi Ischgl din Austria.

În octombrie, Germania a emis avertismente de călătorie în privinţa regiunilor de schi din Austria, Italia şi Elveţia.

Citeşte şi: ATENTAT în Germania: o mașină a lovit poarta Cancelariei

Atât Germania, cât şi Austria, Italia şi Franţa au ordonat ca şi pârtiile de la cele mai mari altitudini să rămână închise, deocamdată, în speranţa ca toate staţiunile să poată beneficia apoi din plin de sezonul de vârf – dacă rata infecţiilor va scădea, notează sursa citată.

Austria urmează să ridice noul lockdwon pe 7 decembrie deoarece vrea să permită desfăşurarea sporturilor de iarnă, cu precauţiile corespunzătoare.

În acest sens, autorităţile austriece au respins vehement ideea de a închide staţiunile de schi. Germania este principala sursă de turişti străini a Austriei, conform agenţiei Reuters.