Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce prima doză de vaccin anti-Covid a făcut-o cu AstraZeneca

Cancelarul german Angela Merkel a primit la rapel serul Moderna împotriva COVID-19, după ce prima doză i-a fost făcută cu AstraZeneca, a anunţat marţi cancelaria de la Berlin.

22 iun. 2021, 18:53
Angela Merkel a făcut rapelul cu Moderna, după ce prima doză de vaccin anti-Covid a făcut-o cu AstraZeneca

„Da, confirmăm că şefei guvernului german i-a fost recent administrată a doua doză de vaccin bazat pe ARN mesager al companiei americane Moderna”, a indicat un purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit la 16 aprilie o primă doză de vaccin AstraZeneca, a cărui utilizare a fost suspendată o perioadă în Germania după mai multe cazuri de tromboză înregistrate în Europa.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german a postat ulterior pe Twitter o fotografie cu certificatul de vaccinare al Angelei Merkel care probează vaccinarea completă a acesteia împotriva COVID-19, potrivit La Libre Belgique.

Citeşte şi Angela Merkel şi Joe Biden, prima întâlnire la Casa Albă. Încheierea pandemiei COVID-19, printre priorităţi

Serul Moderna, administrat mai multor înalţi oficiali germani, între care preşedintele Republicii, Frank-Walter Steinmeier, este rezervat în Germania persoanelor peste 60 de ani.

Mai multe ţări, inclusiv Germania, au ales pentru a doua doză de vaccin serul cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau cel de la Moderna, rezultând o ‘schemă vaccinală mixtă’ după o primă injectare cu AstraZeneca.

Peste jumătate (51,2%) din populaţia Germaniei, adică 42,5 milioane de persoane, a primit cel puţin o primă doză de vaccin, iar 26,3 milioane (31,6%) au fost vaccinaţi complet, potrivit cifrelor publicate marţi de Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Citeşte şi Angela Merkel, vaccinată anti-Covid cu serul AstraZeneca. E printre ultimii lideri mondiali care se imunizează

Angela Merkel a fost printre ultimii lideri europeni care s-a vaccinat împotriva virusului SARS-Cov-2, candelaria de la berlin anunţând că prima doză i-a fost administrată în data de 16 aprilie.