Angela Merkel, vaccinată anti-Covid cu serul AstraZeneca. E printre ultimii lideri mondiali care se imunizează

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid produs de compania AstraZeneca.

16 apr. 2021, 18:20
Angela Merkel, vaccinată anti-Covid cu serul AstraZeneca. E printre ultimii lideri mondiali care se imunizează

Angela Merkel, vaccinată anti-Covid cu serul AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a publicat pe Twitter o imagine cu o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se  lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Angela Merkel, printre ultimii lideri mondiali care se vaccinează anti-Covid

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a primit vineri prima doză a vaccinului anti-Covid produs de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca e recomandat de autoritățile medicale din Germania doar pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ai.

Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit prima doză a vaccinului companiei britanico-suedeze, conform unor surse guvernamentale de la Berlin.

Germania traversează un al treilea val al pandemiei COVID-19, descris de Merkel drept „poate cel mai dur” de până acum.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, s-a vaccinat anti-Covid cu prima doză. Imagini din centrul de vaccinare

Ursula von der Leyen s-a vaccinat ieri anti-Covid

Și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat ieri că s-a vaccinat împotriva infecției cu coronavirus cu prima doză.

Președinta CE a mai spus că vaccinările vor crește în următoarele perioadă la nivelul Uniunii Europene pentru că și livrările dozelor de vaccin se accelerează.

„După ce am depășit 100 de milioane de vaccinări în UE, mă bucur foarte mult că am făcut, astăzi, prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinările vor crește în continuare deoarece livrările se accelerează în UE.
Cu cât vaccinăm mai repede, cu atât mai repede putem controla pandemi”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

În timp ce în multe state europene s-a decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca din cauza mai multor cazuri de tromboză, altele au decis să continue campania de vaccinare și cu acest ser.

Liber la vaccinare fără programare cu AstraZeneca în România

În România, vaccinarea cu serul AstraZeneca nu necesită programare pe platforma de vaccinare. Începând de vineri, 16 aprilie, oamenii pot merge direct la centrele de vaccinare disponibile pentru a se imuniza cu acest ser.

„Începând de mâine (16 aprilie): vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca).

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni”, au anunțat reprezentanții platformei de vaccinare pe Facebook.

Important:

-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

Citeşte şi: Vaccinarea cu AstraZeneca fără programare, disponibilă începând de mâine