Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie de la moldoveni

Cancelarul german Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie din partea complexului Cricova, pe care l-a vizitat împreună cu premierul moldovean Vlad Filat în timpul deplasării sale în Re publica Moldova.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 11:37
Angela Merkel a primit cadou 460 de sticle de vin de colecţie de la moldoveni

După întrevederile avute cu liderii moldoveni, discursul din Parlamentul de la Chişinău şi depunerea de flori la monumentul lui Ştefan ce Mare, cancelarul german şi premierul Vlad Filat au vizitat Complexul Cricova.

Merkel, care însoţită de membrii delegaţiei oficiale, s-a declarat impresionată de oraşul subteran.

Conducerea complexului i-a dăruit cancelarului 460 de sticle de vin de colecţie, din soiurile Cabernet, Codru, Gewurz Traminer, Cahor, Marsala, Grătieşti. Sticlele vor fi păstrate însă la Cricova, iar la solicitare vor putea fi livrate cancelarului, afirmă serviciul de presă al Guvernului.

Ulterior, Vlad Filat şi ministrul de Externe, Iurie Leancă, au însoţit-o pe Angela Merkel la aeroportul din Chişinău. Drumul către aeroport a fost marcat însă de un incident, un tânăr în vârstă de 23 de ani aruncând un cocteil Molotov în maşina premierului Filat, care se afla în coloana oficială a cancelarului german. Bărbatul a fost reţinut imediat.