Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost chelneriţă într-o discotecă

Unul dintre cei mai puternici oameni ai Europei, Angela Merkel nu a fost dintotdeauna femeia sobră de astăzi. În timpul facultăţii, a fost chelneriţă în discotecă, iar în urmă cu 21 de ani a fost respinsă la biroul de presă al guvernului, pentru că avea probleme cu tensiunea şi nu ar fi făcut faţă stresului, scrie presa britanică.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 17:01
Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost chelneriţă într-o discotecă

Angela Merkel nu vorbeşte despre viaţa personală, iar ceea ce se ştie despre ea este este că îi place să facă prăjituri cu prune şi că îşi face singură cumpăraturile. De asemenea, ascultă muzica lui Wagner şi uneori pleacă în drumeţie cu cel de-al doilea soţ.

Jurnaliştii de la Daily Mail remarcă determinarea care a caracterizat-o pe Angela Merkel pe parcursul întregii cariere politice. Ea a reuşit să se desprindă din dictatura comunistă şi să devină o figură marcantă a Europei.

Crescută în Germania comunistă, cancelarul german se găseşte acum în faţa celei mai negre crize economice a lumii, care va schimba radical capitalismul, comentează jurnaliştii britanici.

Publicaţia mai relatează că Merkel şi-a îngenuncheat fără să clipească mentorul politic, pe Helmut Kohl. În timpul unui scandal legat de finanţările unor acţiuni politice, protejata Merkel a scris un editorial în care cerea demisia lui Kohl. Aceasta a fost lovitura care a marcat definitiv ascensiunea viitorului cancelar.