Angela Merkel consideră incidentul diplomatic cu Israelul ca fiind anormal pentru un stat democratic

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a criticat decizia premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, de a anula întrevederea cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, explicând că un astfel de lucru nu se poate întâmpla într-o naţiune "democratică".

26 apr. 2017, 18:38
Angela Merkel consideră incidentul diplomatic cu Israelul ca fiind anormal pentru un stat democratic

„Părerea noastră este că, într-un stat democratic, trebuie să fie posibil să existe întâlniri cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale critice fără a apărea astfel de consecinţe”, a transmis Angela Merkel prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert,pşotrivit Mediafax.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anulat marţi întrevederea pe care urma să o aibă cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni.

Sigmar Gabriel s-a declarat „surprins” de hotărârea lui Benjamin Netanyahu de anulare a întrevederii cu el, subliniind însă că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.