Angela Merkel crede că uniunea politică este misiunea Europei pentru următorii 10 ani

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, în cadrul unei manifestări consacrate celebrării a 10 ani de la introducerea monedei euro, că realizarea unei uniuni politice în Europa constituie 'misiunea politică a următorilor zece ani', recunoscând totodată că obiectivul nu va fi uşor de realizat, transmite AFP.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 20:30
Angela Merkel crede că uniunea politică este misiunea Europei pentru următorii 10 ani

‘Trebuie să vă spun că, din punctul meu de vedere, misiunea politică a următorilor zece ani este să punem în funcţiune această uniune politică’, consideră doamna Merkel. ‘Dar nu va fi atât de uşor’, a avertizat ea, în contextul în care zona euro se luptă cu criza datoriilor.

 

Cu această ocazie, cancelarul german a cerut din nou partenerilor săi europeni să acorde mai multă atenţie disciplinei bugetare. ‘Nu este ceva ce Germania a inventat pentru a produce altora neplăceri, este cheia pentru a face Europa mai rezistentă în viitor’, a precizat ea, referindu-se la exigenţele austerităţii şi ale rigorii bugetare.

 

Pe lângă rigoarea bugetară, cancelarul german a promis să se dedice şi ameliorării competitivităţii zonei euro în ansamblul său, estimând că ‘cele două probleme se intercondiţionează reciproc şi trebuie rezolvate împreună’.

 

În opinia doamnei Merkel, ‘ideea unei monede comune a fost corectă’ în momentul creării sale, ‘la fel cum este şi în prezent’