Angela Merkel, despre acordul dintre UE şi Londra: Este un compromis echitabil

Angela Merkel a calificat drept "un compromis echitabil" acordul încheiat la Bruxelles cu prim-ministrul britanic David Cameron pentru a menține Regatul Unit în Uniunea Europeană, informează AFP și Reuters.

20 feb. 2016, 07:50
Angela Merkel, despre acordul dintre UE şi Londra: Este un compromis echitabil

„Este un compromis echitabil, care nu a fost ușor pentru noi asupra fiecărei probleme”, a subliniat dna Merkel, estimând că partenerii lui Cameron „nu au făcut prea multe concesii Marii Britanii”, la sfârșitul unui summit maraton al UE la Bruxelles.

Citeşte şi: Dosarul „Brexit”. Detalii cheie ale acordului obţinut pentru reformarea relaţiei dintre UE şi Marea Britanie

„Noi credem că odată cu aceasta i-am dat lui David Cameron un pachet cu care poate face campanie în Marea Britanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană”, a mai declarat Angela Merkel reporterilor la sfârșitul summitului de două zile dominat de cererile de reformă britanice.

Ea a adăugat că apartenența la UE „este ceva de mare valoare”, mai ales într-un moment de turbulențe și incertitudine în lume, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Marea Britanie: Acordul lui Cameron, respins de susţinătorii unui „Brexit”