Angela Merkel face apel către statele UE să adopte o poziţie comună în criza imigranţilor

Angela Merkel a lansat miercuri liderilor europeni un apel la acțiune "comună" cu privire la criza refugiaților cu ocazia summitului Uniunii Europene din 18 și 19 februarie de la Bruxelles, în contextul în care politica de deschidere a Berlinului față de refugiați atrage critici tot mai vehemente, transmite AFP.

17 feb. 2016, 13:13
Angela Merkel face apel către statele UE să adopte o poziţie comună în criza imigranţilor

„Este vorba, în primul rând, de a avea o poziție comună” în special cu privire la modul în care ‘dorim să ne protejăm frontierele externe’ în fața afluxului de migranți, a spus Merkel, într-o conferință de presă comună, la Berlin, cu președintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena.

Ea a adăugat că pentru rezolvarea crizei refugiaților, agravată în a doua jumătate a anului trecut, trebuie căutată o soluție comună împreună cu partenerii UE, chiar dacă de multe ori acest lucru ia timp.

Citeşte şi: Juncker laudă politica Angelei Merkel de primire a refugiaţilor: „Istoria îi va da dreptate”

Cancelarul german și omologul său austriac, Werner Faymann, urmează să-i primească joi la prânz, la Bruxelles, pe liderii a nouă țări europene, printre care președintele francez François Hollande, dar și pe premierul turc Ahmet Davutoglu și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la sediul Reprezentanței Permanente a Austriei la UE.

În centrul discuțiilor se va afla ‘reinstalarea’ în țări europene, în cadrul unui program al ONU, a refugiaților aflați în prezent în Turcia, a explicat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, transmite Agerpres.