Angela Merkel: „Germania riscă să ajungă la 20.000 de cazuri zilnice de Covid”. Cancelarul consideră problematic mersul la restaurant

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în ţară dacă tendinţa actuală continuă, însă a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze, informează ziarul Bild.

28 sept. 2020, 15:08
Angela Merkel: „Germania riscă să ajungă la 20.000 de cazuri zilnice de Covid”. Cancelarul consideră problematic mersul la restaurant

Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări„, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU, afirmă cotidianul german, care nu menţionează sursa informaţiei. Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Bulgaria a prelungit starea de urgenţă epidemiologică până pe 30 noiembrie

Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim„, a mai spus Angela Merkel. „Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată„, a adăugat cancelarul german.

Bild a precizat că Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică.