Angela Merkel îi acuză pe germani de lipsă de disciplină în combaterea noului coronavirus

Cancelarul german Angela Merkel susţine că lipsa de disciplină este unul dintre motivele creşterii infectărilor cu noul coronavirus în Germania. Statul german se confruntă deja cu al doilea val al pandemiei de COVID-19 deoarece numărul de îmbolnăviri este în creştere.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 21:21
Angela Merkel îi acuză pe germani de lipsă de disciplină în combaterea noului coronavirus

„Ştim cum ne putem proteja. Putem continua cu un răspuns mai ţintit. Însă în acelaşi timp vedem din creşterea infectărilor că, dacă nu ţinem cont de ceea ce ştim despre virus, ne întoarcem la situaţii care sunt în mod cert dificile”, a spus Angela Merkel, conform Agerpres.

Cancelarul german a afirmat că va discuta cu conducerea celor 16 landuri în care e aşteptată să ceară aplicarea de restricţii mai severe.

Cotidianul Bild scrie că printre măsuri ar putea fi închiderea barurilor şi restaurantelor şi interdicţii în privinţa evenimentelor publice. În schimb, şcolile urmează să rămână deschise până la apariţia unor focare severe.

Angela Merkel va trebui, însă, să obţină sprijinul prim-miniştrilor landurilor pentru acest plan. Motivul: responsabilitatea răspunsului la pandemie revine administraţiilor regionale.

Coronavirus în Germania. Peste 11.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Autorităţile germane au raportat marţi 11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de aceeaşi zi din săptămâna trecută, când au fost anunţate 6.868 de contagieri.

Potrivit Institutului Robert Koch, în total 449.275 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 10.098 au decedat.

Angela Merkel îndeamnă la restricţii până în februarie. Avertismentul cancelarului după explozia de cazuri de Covid-19