Angela Merkel le sugerează autorităţilor din țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie din cauza variantei Delta

Cancelarul german Angela Merkel este de părere că, urmând exemplul Germaniei, și celelalte state europene ar trebui să impună carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a mutaţiei Delta a coronavirusului.

24 iun. 2021, 09:03
Angela Merkel le sugerează autorităţilor din țările europene să impună carantină cetățenilor din Marea Britanie din cauza variantei Delta

Angela Merkel a făcut, în Bundestag, un apel la autorităţile din statele europene să fie responsabile şi să preîntâmpine răspândirea variantei Delta a coronavirusului prin impunerea carantinei cetăţenilor care vin din Marea Britanie, transmite Reuters

În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd„, a declarat Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

Citeste si Polițist plecat cu nevasta „la produs” în Germania. Înregistrări explozive cu martorul cheie

În Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

Angela Merkel a cerut UEFA să acţioneze responsabil în legătură cu meciurile de la EURO 2020 găzduite de Marea Britanie

Recent, cancelarul german Angela Merkel a cerut UEFA să acţioneze responsabil în legătură cu meciurile de la EURO 2020 găzduite de Marea Britanie, ţară ce se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri cu varianta Delta a coronavirusului.

„Sper că UEFA va trata situaţia în mod responsabil. Nu cred că ar fi bine dacă stadioanele de acolo ar fi pline”, a declarat Merkel presei după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

Citeste si Medic din Germania, judecat pentru vaccinarea cu Pfizer a unui copil de 9 ani. E acuzat de vătămare fizică rezultată din neglijenţă