Angela Merkel: Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor

Cancelarul german Angela Merkel le-a mulţumit miercuri, la Congresul PPE, preşedintelui Traian Băsescu şi lui Vasile Blaga că au permis reuniunea PPE la Bucureşti şi a arătat că acesta este un semnal că peste tot în Europa democraţia are câştig de cauză şi că principiile democraţiei sunt respectate.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 17:55
Angela Merkel: Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor

„Dragă Traian Băsescu, dragă Vasile Blaga şi dragă Kelemen Hunor, mulţumim că ne-aţi permis să ne reunim astăzi la Bucureşti, mulţumim că ne-aţi primit aici pentru a da un semnal că peste tot în Europa democraţia are câştig de cauză şi că principiile democraţiei sunt respectate şi noi ne vom asigura de acest lucru”, a spus Merkel.

În discursul său, Angela Merkel a menţionat realizările pe care le-au avut unele ţări, inclusiv ţara gazdă, arătând că preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor, chiar dacă acţiunile sale nu au fost întotdeauna populare.

„Preşedintelui României nu i-a fost niciodată frică să se gândească la viitor chiar dacă acţiunile sale nu au fost întotdeauna populare, aşadar trebuie să fim uniţi pentru viitor, pentru că o relaţie de prietenie veritabilă se cunoaşte în perioada de criză”, a mai spus Merkel.

Potrivit acesteia, este important ca cetăţenii europeni să-şi găsească un loc de muncă, iar acest lucru este posibil dacă va fi redemarată creşterea economică.

Cancelarul german a spus că procesul de creştere economică este legat de libertatea investitorilor.Merkel a pledat pentru economia socială de piaţă, arătând că fără PPE aceasta nu ar fi fost posibilă.

„Datorită nouă economia socială de piaţă a fost primită cu solidaritate şi susţinută, ne-a ajutat să avem câştig de cauză şi şi-a dovedit utilitatea”, a spus Merkel.

Credibilitatea se poate dobândi numai dacă generaţiile viitoare vor avea cu adevărat posibilitatea de a trăi o viaţă mai bună, a spus Merkel, precizând că acest lucru înseamnă că trebuie făcută „puţină ordine în Europa”.


loading...