Angela Merkel salută „eforturile” şi „progresele” Greciei şi doreşte menţinerea ţării în zona euro

Cancelarul german, Angela Merkel, a salutat, la Atena, "eforturile" şi "progresele" realizate de Grecia, exprimând dorinţa ca această ţară care se confruntă cu grave dificiltăţi financiare "să rămână în zona euro".

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 14:14
Angela Merkel salută „eforturile” şi „progresele” Greciei şi doreşte menţinerea ţării în zona euro

„Vreau ca Grecia să rămână în zona euro”, a spus Merkel în cursul conferinţei de presă organizată alături de premierul grec Antonis Samaras.

„Discuţiile demonstrează clar că în acest moment se întregistrează progrese. Sunt convinsă că toate aceste măsuri dificile merită efortul”, a spus Merkel.

„Au fost realizate multe. Mai sunt multe de făcut, iar Germania şi Grecia vor colabora foarte strâns; dacă problemele nu vor fi rezolvate acum, se vor manifesta mai târziu într-un mod mult mai grav”, a precizat cancelarul german.

„Ştiu din experienţă, dat fiind că vin dintr-un stat estic, că reformele sunt dificile”, a adăugat Merkel.

La rândul său, premierul grec Antonis Samaras a anunţat că Grecia este „hotărâtă să îşi menţină angajamentele” în privinţa deficitului bugetar şi reformelor structurale.

„I-am subliniat cancelarului că poporul grec suferă, dar este hotărât să rămână în zona euro”, a adăugat Samaras.

Cancelarul german, Angela Merkel, a sosit la ora 13.30 pe aeroportul din Atena, unde au fost luate măsuri speciale de securitate pentru o vizită de câteva ore.

Premierul conservator Antonis Samaras a întâmpinat-o pe Angela Merkel la coborârea din avion.

În cursul vizitei, cancelarul german şi-a exprimat solidaritatea cu Grecia şi ataşamentul pentru aderarea ţării la zona euro.