Angela Merkel și-a luat adio de la germani pe ritmuri de muzică rock şi religioasă. Cancelarul a avut parte de cea mai înaltă ceremonie pentru un civil VIDEO

Armata Germaniei a onorat-o pe cancelarul în exerciţiu Angela Merkel cu cea mai înaltă ceremonie pentru un civil, cântând un mix eclectic de muzică, la alegerea ei, care a intrigat naţiunea, relatează Reuters.

03 dec. 2021, 08:16
Angela Merkel și-a luat adio de la germani pe ritmuri de muzică rock şi religioasă. Cancelarul a avut parte de cea mai înaltă ceremonie pentru un civil VIDEO

În cadrul ceremoniei ”Großer Zapfenstreich”, restrânsă din cauza restricţiilor legate de Covid-19, corpul de muzică al personalului Bundeswehr a cântat un imn religios, un cântec din anii 1960 care include cuvintele ”Nu pot să accept, nu pot să mă descurc, încă vreau să câştig”, şi un hit punk rock din anii 1970.

Imnul ”Sfinte Dumnezeule, lăudăm numele tău” este o recunoaştere a educaţiei protestante a lui Merkel, cântecul din anii ’60 ”Red roses are to rain for me” reflectă poate ambiţia ei de tinereţe, în timp ce hit-ul rock ” You Forgot The Colour Film”, a fost interpretat pentru prima dată de artista punk est-germană Nina Hagen.

Citeşte şi Merkel dă cu pumnul în masă, la plecarea din Cancelarie. Cere restricţii mai dure pentru germani, în contextul pandemiei

Născută în oraşul-port Hamburg, ca fiică a unui pastor protestant, Merkel a crescut în Germania de Est comunistă înainte de a prelua conducerea unui partid predominant masculin, catolic, din vestul Germaniei, Uniunea Creştin Democrată (CDU).

După 16 ani în funcţie, ea urmează să fie succedată în funcţia de cancelar de social-democratul Olaf Scholz săptămâna viitoare.

Citeşte şi Olaf Scholz, un pas mai aproape pentru a-i succeda lui Angela Merkel în funcţia de cancelar. Acord preliminar pentru formarea unui nou guvern, în Germania

Merkel, în vârstă de 67 de ani, lasă o moştenire greu de egalat. Ea a condus Germania şi Europa prin mai multe crize şi a fost o campioană a democraţiei liberale în faţa autoritarismului în creştere la nivel mondial.

Criticii ei spun că mai degrabă a gestionat decât a rezolvat probleme şi că îi lasă succesorului ei decizii dure pe mai multe fronturi.