Angela Nicolae, despre arestare: Este o RĂZBUNARE. Vezi cine spune că i-a înscenat totul

Procuroarea Angela Nicolae a declarat, marţi, la ieşirea de la instanţa supremă, că situaţia în care se află ea şi fiul său reprezintă o răzbunare a unei foste iubite şi partenere de afaceri a acestuia din urmă, care, la rândul ei, îi cunoştea pe oamenii de afaceri acuzaţi de evaziune.

29 oct. 2013, 21:26
Angela Nicolae, despre arestare: Este o RĂZBUNARE. Vezi cine spune că i-a înscenat totul

La ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procuroarea Angela Nicolae, cercetată, alături de fiul său, Daniel, în dosarul DNA de evaziune fiscală de peste 50 de milioane de euro, a declarat că este nevinovată, că interceptările din dosar prezintă discuţii legate de probleme de familie şi că numele său a fost legat în mod „nedrept” de acest caz ca urmare a unei răzbunări.

„Am dat o declaraţie amplă în faţa instanţei de judecată, în care am precizat că nu sunt vinovată de niciun fel de infracţiune ce se reţine în sarcina mea. Nu am luat nicio sumă de bani, nici cu împrumut, nici nu am pretins vreo sumă de bani de la partenerii de afaceri din vreo societate cu care colabora fiul meu”, a spus procuroarea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, citată de Mediafax.

Ea a mai precizat că a explicat convorbirile cu fiul său, interceptate de procurori în cadrul cercetării, ca având loc în contextul unor probleme de familie.

Angela Nicolae le-a mai declarat jurnaliştilor că are o carieră în Parchetul instanţei supreme, fiind procuror-şef din 1996, şi de asemenea o situaţie materială „foarte bună”.

„Deci nu-mi riscam cariera pentru nişte sume care mi se reţin, care sunt de 200 de roni sau de 500 de roni şi aşa mai departe”, a spus procuroarea.

„Am combătut toate acuzaţiile care mi s-au adus mie şi fiului meu. Toate aceste aspecte sunt legate de o anumită răzbunare, nu din partea autorităţilor, ci din partea unor persoane şi a unei foste prietene a fiului meu care era în leg cu aceşti cetăţeni libanezi”, a mai spus Nicolae, precizând că femeia repectivă i-a fost şi parteneră de afaceri fiului ei.

Procuroarea de la Parchetul instanţei supreme Angela Nicolae şi fiul acesteia, Daniel, au fost arestaţi pentru 29 de zile, a hotărât marţi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte.

Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această faptă.

DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012 – 2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

În dosarul de evaziune, procurorii mai cer şi arestarea a altor 27 de persoane, respectiv a lui Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurenţiu Burlacu, Răzvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Dănilă, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Ştefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Ghaziri Rami, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Răzvan Ţigănilă, El Khoury Chrbel, Adrian Sărăcuţa, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed şi Daher Orlando Emil.