Procurorul Angela Nicolae şi fiul său, arestaţi pentru 29 de zile

Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae au fost arestaţi, marţi seară, pentru 29 de zile în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, fiind acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune, informează România TV.

29 oct. 2013, 19:22
Procurorul Angela Nicolae şi fiul său, arestaţi pentru 29 de zile

Întrucât ordonanţele de reţinere pe numele celor doi au expirat după ora 19.00, inculpaţii au părăsit sala de judecată, urmând a fi ridicaţi de către organele de poliţie după primirea mandatelor de arestare.

La ieşirea din sala de judecată, Angela Nicolae a arătat că nu optează să rămână la instanţă în aşteptarea agenţilor de poliţie, care au plecat după expirarea ordonanţelor de reţinere, şi că doreşte să se ducă acasă să se schimbe.

„Sunt nevinoată”, a mai spus Nicolae la ieşirea din sală.

CITEŞTE ŞI: Stenograme în dosarul evaziunii: „Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine”

Decizia instanţei supreme nu este definitivă şi a fost deja atacată cu recurs tot la Înalta Curte.

Judecătorul care a emis mandate de arestare pe numele celor doi este Marius-Dan Foitoş, fost magistrat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). Foitoş a fost şef Serviciu criminalistic din cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a PICCJ, fiind numit judecător la instanţa supremă în iunie anul acesta.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, susţinerea şi implicarea mamei sale, Angela Nicolae, a cerut, în numeroase rânduri, şi a primit diferite sume de bani de la doi dintre învinuiţii cercetaţi în dosarul evaziunii, lăsându-i să creadă că, prin calitatea de procuror şef birou la PICCJ, Angela Eugenia Nicolae va putea influenţa obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel, arată DNA, în perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

VEZI ŞI Sănătatea publică, pusă în PERICOL de evazionişti. Livrau magazinelor carne de pui cu EXCREMENTE şi ŞOARECI

„Un mod de operare similar, a fost folosit de inculpata Nicolae Eugenia Angela şi în raporturile cu o altă persoană, administrator şi asociat în mai multe societăţi cu profil agricol. Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Nicolae Eugenia Angela care i-a promis că va interveni pe lângă un prim procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă. Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de Nicolae Eugenia Angela, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate”, susţin procurorii anticorupţie.

VEZI ŞI Noi detalii despre legătura dintre Bădălău şi membrii reţelei evazioniste. Vezi ce au descoperit anchetatorii