Angelina Jolie a dedicat summitul ONU privind violenţele sexuale unei femei din Bosnia

Actriţa americană Angelina Jolie a adus un omagiu unei femei pe care a cunoscut-o în Bosnia şi a cărei poveste a emoţionat-o profund, marţi, în timpul summitului privind violenţele sexuale din timpul conflictelor, care se va desfăşura până vineri la Londra, informează marţi agenţia EFE.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 15:31

La inaugurarea conferinţei alături de ministrul britanic de externe, William Hague, Jolie a reamintit experienţa acestei femei bosniace, ‘care nu a putut să-i mărturisească fiului ei că a fost violată pentru că s-a simţit atât de umilită, încât nu a putut să recunoască’ acest lucru, scrie Agerpres.

‘Şi, pentru că justiţia nu a făcut dreptate cu privire la această crimă săvârşită împotriva ei şi văzându-l pe cel care o violase umblând liber, ea s-a simţit cu adevărat abandonată de întreaga lume‘, a povestit Jolie.

Venind spre summit, vorbeam cu Hague – ce-o fi gândind femeia aceasta în această zi, este o zi pentru ea, a spus actriţa, care este ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţi.