Anghel Iordănescu, pe primul loc în topul senatorilor cu cele mai puţine luări de cuvânt în plen

Senatorul UNPR Anghel Iordănescu conduce în topul senatorilor cu cele mai puţine luări de cuvânt în plen, el vorbind doar de două ori în patru ani de mandat: o dată la depunerea jurământului şi a doua oară când şi-a anunţat demisia din grupul PSD şi trecerea la grupul independenţilor, potrivit IPP.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 13:00
Anghel Iordănescu, pe primul loc în topul senatorilor cu cele mai puţine luări de cuvânt în plen

Conform unui studiu al IPP dat vineri publicităţii, în actualul mandat 2008-2012, Iordănescu i-a surclasat în topul senatorilor cu cele mai puţine luări de cuvânt în plen pe Constantin Sever Cibu (independent), care a vorbit de patru ori, pe Tudor Panţuru (PDL), care a luat cuvântul de patru ori, sau pe Avram Crăciun (PSD), care avorbit plenului de opt ori.

În partea opusă, topul senatorilor cu cele mai multe luări de cuvânt în plen este condus de Emilian Frâncu (PNL), care a vorbit de 702 ori.

În topul deputaţilor cu cele mai puţine luări de cuvânt în patru ani de mandat se află Sorin Gheorghe Buta (PDL) şi Constantin Mazilu (Independent), care au luat cuvântul doar atunci când au rostit jurământul.

Deputaţii Radan Mihai (minorităţi), Florin Serghei Anghel (PDL), Sorin Andi Pandele (PDL), Ştefan Seremi (PDL) şi Claudiu Ţaga (PNL) au luat cuvântul de două ori în patru ani de mandat. La polul opus, cel mai activ deputat a fost Aura Vasile, de la UNPR, care a vorbit de 471 de ori.

În clasamentul senatorilor cu cele mai puţine iniţiative devenite legi, pe primul loc se află senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, care a depus, în patru ani de mandat, 10 iniţiative, niciuna devenită lege. El este urmat de senatorii Varujan Vosganian (PNL) şi Constantin Sever Cibu, ambii cu câte 15 iniţiative depuse în patru ani, niciuna devenită lege.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a depus 16 iniţiative legislative, dar niciuna dintre acestea nu a devenit lege, liderul liberal aflându-se pe locul trei, alături de Anghel Iordănescu.

Senatorul Cristian David (PNL) a depus, la rândul său, 13 iniţiative, din care una a devenit lege, în timp ce Miron Mitrea (PSD) a depus 15 iniţiative, din care două au devenit legi.

Senatorul Albert Almos (UDMR), a depus opt iniţiative, din care trei au devenit legi, în timp ce Tudor Panţâru (PDL) a depus 15 iniţaitive, din care trei au devenit legi.

La polul opus, topul senatorilor cu cele mai multe propuneri legislative devenite legi este condus de Emilian Frâncu (PNL), care a iniţiat în patru ani de mandat 135 de iniţiative, din care 22 au devenit legi, el având un procent de eficienţă de 16%.

La Camera Deputaţilor, topul cu cele mai puţine propuneri legislative devenite lege este condus de deputaţii Mihai Lupu (PNL) şi Marin Boneş (PSD), ambii iniţiind câte 7şapte propuneri legislative, niciuna devenită lege.

În acest top se mai află Cătălin Nechifor (PSD, şapte iniţiative, una devenită lege), Oana Manolescu (minorităţi, opt iniţiative, una devenită lege), Nicolae Păun (minorităţi, opt iniţiative, una devenită lege), Dumitru Boabeş ( PSD, opt iniţiative, una devenită lege), Bogdan Niculescu Duvăz (PSD, opt iniţiative, una devenită lege).

În partea opusă, topul deputaţilor cu cele mai multe propuneri legislative devenite lege, potrivit IPP, este condus de deputatul PDL Valeriu Tabără, care a iniţait 112 iniţiative, din care 23 au devenit lege, el având o eficienţă a activităţii legislative de 21%.