Anghel Iordănescu, primele concluzii după egalul cu Congo. Ce spune despre Alibec

Anghel Iordănescu s-a declarat mulţumit de prima repriză a României în amicalul cu Republica Democrată Congo (scor 1-1) şi pune egalul pe seama jucătorilor introduşi în joc în repriza secundă, care nu s-ar fi ridicat la nivelul aşteptărilor sale.

25 mai 2016, 20:31
Anghel Iordănescu, primele concluzii după egalul cu Congo. Ce spune despre Alibec

Din punctul meu de vedere, consider că am făcut o primă repriză bună, în care am avut iniţiativa, am încercat să controlăm jocul. Trebuia să închidem jocul la ocaziile pe care le-am avut şi altul ar fi fost rezultatul final. Repriza a doua am scăzut în joc, îmi pare rău că jucătorii care au intrat nu au venit cu un plus care să dea potenţă jocului

Este decizia mea, vreau să consideraţi că şi Chiricheş poate fi căpitan în orice moment. Am vrut să-l las pe Răzvan să se concentreze, pentru că venea după o perioadă de absenţă. De asemenea, doream foarte mult să-l determin pe Chiricheş să aibă şi mai multă responsabilitate.

Mi-e greu să vă confirm dacă îl aşteptăm sau nu pe Florin Andone, în discuţiile pe care le-am avut cu clubul ni s-a spus că nu poate veni mai devreme de 31 mai. Sper ca cei care joacă în străinătate să joace în ritm, s-a văzut că suferă prin prisma faptului că nu joacă la echipele lor de club.

Citeşte şi Egal cu Congo. Ruşine pentru tricolori, cu două săptămâni înainte de startul EURO 2016

Haideţi să-l vedem în continuare pe Alibec, sunt convins că poate mai mult, pentru astăzi cred că la primul lui meci ca titular putea să ne ofere mai mult„, a declarat Anghel Iordănescu, la finalul meciului România-Congo 1-1.

Echipa folosită de Anghel Iordănescu:

Pantilimon – Săpunaru, Găman, Chiricheș, Raț (min. 89 Toşca) – Ropotan (min. 46 Prepeliţă), Pintilii – Popa (min. 59 Torje), Stanciu (min. 78 Keşeru), Chipciu (min. 59 Maxim) – Alibec (min. 68 Hora).