Anglia amână examenele naţionale din 2021, pentru a le permite elevilor să recupereze materia pierdută din cauza pandemiei

Autorităţile din Anglia au decis să amâne examenele naţionale din 2021 cu trei săptămâni, pentru ca elevii să aibă timp să recupereze materia pierdută din cauza pandemiei.   

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 08:18
Anglia amână examenele naţionale din 2021, pentru a le permite elevilor să recupereze materia pierdută din cauza pandemiei

Guvernul a decis ca examenele pe care elevii din Anglia le dau la 16, respectiv 18 ani, GCSE și A-Level, să aibă loc cu trei săptămâni mai târziu, pentru a le permite acestora să recupereze mai mult din materia pierdută anul acesta, dar şi pe cea pe care ar putea să o piardă în perioada incertă care urmează, potrivit BBC, citat de edupedu.ro. 

Chiar și așa, directorii de școli consideră că măsura nu este suficientă.

În Marea Britanie, învățământul este descentralizat, iar guvernul de la Londra este responsabil cu educația din Anglia. În 2020, în context pandemic, a existat un scandal legat de echivalarea examenelor GCSE și A-Level, ce marchează sfârșituri de ciclu, așa cum este, în România, Bacalaureatul. Pentru că școlile au fost închise multă vreme, guvernul a decis și un pachet extins de măsuri pentru recuperarea materiei, considerate oricum drept insuficiente la nivel școlar.

Acum, guvernul a decis ca examenele GCSE și A-Level de anul viitor să aibă loc cu trei săptămâni mai târziu, anume să înceapă din 7 iunie, în loc de mijlocul lunii mai. Măsura are drept scop să permită recuperarea materiei pierdute deja sau care ar putea fi pierdută de acum înainte. Ministrul Educației, Gavin Williamson, a spus că planuri suplimentar ar putea fi adoptate ulterior, pentru a acoperi „toate scenariile”.

Din nou, directorii de școli spun că măsura este insuficientă, având în vedere gravitatea situației. Ei critică și lipsa unor măsuri detaliate privind situațiile specifice, acolo unde epidemia Covid-19 împiedică buna desfășurare a predării. Printre măsurile suplimentare vehiculate de organizațiile profesorilor și citate în presă se numără limitarea numărului de materii de studiu pentru examene, scăderea numărului de examene, mai mult timp pentru recuperare.

BBC amintește că, pe lângă pierderile suferite când școala a fost închisă la nivel național, în prezent aproape una din cinci școli din învățământul secundar are activitatea afectată și trebuie să-și trimită acasă elevii, din cauza numărului de cazuri Covid-19 înregistrate.

Citeşte şi S-au mărit amenzile pentru nerespectarea carantinei, în Anglia. Penalităţile ajung până la 10.000 de lire sterline


loading...