ANGLIA-DANEMARCA 2-1. Kane îşi duce echipa în finală. Anglia – Italia se joacă duminică, pe Wembley

A doua semifinală de la EURO 2020 s-a jucat pe Wembley, unde Anglia a învins cu 2-1 pe Danemarca. Învingătoarea din acest meci va juca duminică finala, cu Italia.

08 iul. 2021, 00:38
ANGLIA-DANEMARCA 2-1. Kane îşi duce echipa în finală. Anglia – Italia se joacă duminică, pe Wembley

ANGLIA-DANEMARCA LIVE VIDEO 2-1Min 104 GOOOL ANGLIA! Kane a marcat după ce Schmeichel a respins penalty-ul executat de atacantul lui TottenhamMin. 39 GOOOL Anglia! Kjaer vrea să respingă, dar îşi trimite în propria poartă!Min. 30 GOOOL Danemarca! Lovitură liberă pentru Danemarca, de la 25 de metri, Damsgaard are o execuţie superbă, sub bară! 1-0 pentru Danemarca!Click aici pentru a vedea Anglia-DanemarcaEchipele de start

:

Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire, 3. Luke Shaw – 4. Declan Rice, 14. Kalvin Phillips – 25. Bukayo Saka, 19. Mason Mount, 10. Raheem Sterling – 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Sam Johnstone – 7. Jack Grealish, 8. Jordan Henderson, 11. Marcus Rashford, 12. Kieran Trippier, 15. Tyrone Mings, 16. Conor Coady, 17. Jadon Sancho, 20. Phil Foden, 24. Reece James, 26. Jude Bellingham.

Danemarca: 1. Kasper Schmeichel – 6. Andreas Christensen, 4. Simon Kjaer (căpitan), 3. Jannik Vestergaard – 17. Jens Stryger Larsen, 23. Pierre-Emile Hojbjerg, 8. Thomas Delaney, 5. Joakim Maehle – 9. Martin Braithwaite, 12. Kasper Dolberg, 14. Mikkel Damsgaard. Selecţioner: Kasper Hjulmand.
Rezerve: 16. Jonas Loessl, 22. Frederik Ronnow – 2. Joachim Andersen, 7. Robert Skov, 11. Andreas Skov Olsen, 13. Mathias Jorgensen, 15. Christian Norgaard, 18. Daniel Wass,19. Jonas Wind, 20. Yussuf Poulsen, 21. Andreas Cornelius, 24. Mathias Jensen.

Un „meci” al ironiilor a izbucnit în presa tabloidă din Anglia şi Danemarca înainte de confruntarea celor două naţionale, de miercuri seara, de pe Wembley, din semifinalele EURO 2020. Ziarul englez The Sun a publicat un text însoţit de o fotografie în care steagul Angliei, Crucea Sfântului Gheorghe, este format din două felii de bacon puse pe o felie de pâine prăjită, cu mesajele ”aduceţi şunca acasă, băieţi” şi ”vă vom mânca la micul dejun”. Danemarca este printre principalii furnizori de şuncă ai Marii Britanii. The Sun scrie că englezii apreciază şi respectă din multe puncte de vedere Danemarca, însă în meciul de pe Wembley aceste lucruri nu vor mai conta.

În replică, un tabloid danez a a publicat un articol cu o fotografie în care mai mulţi vikingi furioşi năvălesc spre steagul Angliei, cu textul „venim acasă”.

ANGLIA-DANEMARCA LIVE VIDEO. „Anglia are la dispoziţie toate armele pentru a face faţă unei echipe a Danemarcei capabilă să schimbe tactica în timpul meciului, a apreciat selecţionerul englez Gareth Southgate, înaintea celei de-a doua semifinale a EURO 2020 la fotbal, programată miercuri seara pe stadionul Wembley din Londra. „Suntem foarte încântaţi să disputăm acest joc, cu siguranţă. Ştim că vom avea susţinere în întreaga ţară şi este un sentiment extraordinar. Suntem pregătiţi pentru acest meci, jucătorii sunt pregătiţi. Au experienţa acestor situaţii la nivel de club. Pregătirea a fost calmă. Ştim că Danemarca este un adversar foarte bun. Ştiam asta din toamnă (din Liga Naţiunilor) şi ştiam şi mai mult după aceea. Cred că va fi un meci foarte strâns, va fi interesant pentru toată lumea”, a declarat Southgate.

În ultimii trei ani, am încercat să fim flexibili în ceea ce priveşte abordarea tactică. Întotdeauna am încercat să avem cea mai bună abordare, în funcţie de adversar. Danemarca este capabilă să schimbe sistemul în cursul meciului, într-o manieră foarte fluidă. Va trebui să fim atenţi, însă jucătorii ştiu asta. Vor lua cele mai bune decizii, au jucat împotriva unor sisteme diferite şi ştiu cum să le contracareze şi să găsească spaţii„, a mai spus selecţionerul englez.

Citeşte şi ITALIA – SPANIA 5-3. Prima finalistă la Euro 2021, decisă la lovituri de departajare

ANGLIA-DANEMARCA LIVE VIDEO. Imensa susţinere populară de care se bucură Danemarca îi oferă ”energie suplimentară” înaintea duelului cu Anglia din semifinalele EURO 2020 la fotbal, programat miercuri seara la Londra, a declarat selecţionerul danez Kasper Hjulmand, care refuză eticheta de outsideri. „Sprijinul pe care l-am primit ne-a oferit energie suplimentară pentru a disputa un astfel de meci. Este emoţionant, puternic, aşa că vreau să mulţumesc din nou. Vom înfrunta o mare echipă a Angliei, pe care o respect foarte mult. Omologul meu Gareth Southgate a făcut o treabă bună. Este o echipă bună, cu multe calităţi, multă unitate şi jucători cu experienţă. Vom înfrunta o echipă foarte puternică, dar şi noi suntem o echipă puternică şi credem în noi înşine. Abordăm acest meci cu mare entuziasm şi speranţă. Cert este că vom da totul din nou, încă o dată. Credem cu adevărat că îi va fi greu Angliei să ne învingă. Vrem să câştigăm„, a declarat Hjulmand în cursul unei conferinţe de presă.

„Încercăm să preluăm iniţiativa, indiferent de echipa care se află în faţa noastră. Vrem să jucăm cu curaj şi să înscriem primii. Nu suntem, în mod evident, favoriţi, dar mentalitatea noastră nu constă în producerea unui fotbal de outsideri, doar de a te apăra şi spera. Nu ne considerăm ousideri, vrem să atacăm şi să fim creativi. Ideea este să nu te uiţi la adversar şi să-ţi spui: ‘oh, aceşti băieţi sunt mai buni decât noi”’, a adăugat selecţionerul danez.

ANGLIA-DANEMARCA. Kasper Hjulmand a precizat că Danemarca va juca împotriva Angliei şi pentru mijlocaşul Christian Eriksen, victima unui atac de cord în primul meci al echipei sale la EURO 2020. „El este cu noi şi noi jucăm mereu pentru el şi cu el, nu este nicio îndoială în această privinţă. Nu este un avantaj să joci fără Christian, însă ceva s-a petrecut. Sprijinul şi compasiunea oferite de poporul danez ne-au făcut să oferim atât de mult, încă a dat sens luptei noastre. Astăzi, populaţia Danemarcei este strâns legată, tinerii şi vârstnicii. Chiar şi oamenii care nu urmăresc de obicei fotbalul. Aceasta arată ce este mai bun din Danemarca„, a mai spus Hjulmand.