ITALIA – SPANIA 5-3. Prima finalistă la Euro 2021, decisă la lovituri de departajare

Italia joacă finala Euro 2021, după ce a eliminat-o pe Spania, în semifinale. Pentru celălalt loc din finală se bat miercuri, de la ora 22.00, Anglia şi Danemarca.

06 iul. 2021, 22:50
ITALIA – SPANIA 5-3. Prima finalistă la Euro 2021, decisă la lovituri de departajare

ITALIA – SPANIA 5-3, după loviturile de departajare. Selecţionatele de fotbal ale Italiei şi Spaniei au fost egalitate, 1-1 (0-0, 1-1), după cele 120 de minute ale meciului care a avut loc marţi seara pe Stadionul Wembley din Londra, în semifinalele EURO 2020. Primii care au marcat au fost italienii, în minutul 60, prin Federico Chiesa, care a deschis scorul cu un șut plasat. Spania a replicat cu 10 minute înainte de finalul celor 90 de minute. Alvaro Morata a restabilit egalitatea.

În cele două reprize de prelungiri niciuna dintre echipe nu a mai marcat un gol valabil și s-a trecut la loviturile de la 11 metri.

Șutul lui Locatelli a fost parat de Unai Simon, iar Dani Olmo a tras peste poarta lui Gianluigi Donnarumma. Andrea Belotti a fost primul care a marcat la loviturile de departajare. Gerard Moreno a egalat la 1.

Leonardo Bonucci a transformat fără emoții pentru 2-1. Thiago Alcantara a marcat și el. Federico Bernardeschi a făcut 3-2 pentru Italia. Alvaro Morata a ratat pentru Spania, deși marcase golul egalizator în timpul regulamentar, iar Jorginho a dus-o pe Italia în finala Euro 2020.

LOVITURI DE DEPARTAJARE

  • Jorginho, 5-3, Italia este în finală
  • 4-3, Bernardeschi înscrie, Morata ratează din nou!!!
  • 3-2, Bonucci înscrie calm; Alcantara îl imită elegant, 3-3
  • 2-1, Belotti înscrie pentru Italia; Moreno aduce egalarea, 2-2
  • Locatelli şi Olmo ratează prima serie de lovituri

Min. 120, 1-1, în cîteva minute se vor executa lovituri de departajare

Min. 105: Spania a dominat categoric prima repriză de prelungiri, dar scorul rămâne 1-1.

Min. 90, 1-1, vom avea prelungiri în prima semifinală de la Euro 2021.

Min. 80: GOOL SPANIA, 1-1, Alvaro Morata, cel mai huduit jucător din naţionala iberică, aduce egalarea.

Min. 65: Ratare imensă Oyarzabal, calificarea în finală încă se joacă.

min. 59: GOOOL Italia, Chiesa deschide scorul

Min. 45: 0-0 la pauză.

Min. 45: BARĂ Italia, Emerson este aproape de deschiderea scorului.

Min. 25: O nouă ocazie uriaşă pentru Spania, Donnarumma scoate de lângă bară, Olmo trece milimetric pe lângă deschiderea scorului.

Min. 13: Pedri reușește o pasă superbă care îl lasă pe Oyarzabal singur cu Donnarumma, însă atacantul calcă pe minge. Spania domină începutul de meci.

PRO TV LIVE VIDEO ITALIA – SPANIA ONLINE STREAMING. Echipele 

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Immobile, InsigneSelecționer: Roberto ManciniSpania: Unai Simon – Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Alba – Koke, Busquets, Pedri – Ferran Torres, Oyarzabal, Dani OlmoSelecționer: Luis EnriqueStadion: Wembley (Londra)Arbitru: Felix Brych (Germania)

S-au jucat 37 de meciuri directe între cele două echipe naţionale, fiecare având 11 victorii, în timp alte 15 partide s-au încheiat la egalitate.

PRO TV LIVE VIDEO ITALIA – SPANIA ONLINE STREAMING. Pentru Italia este a zecea participare la un turneu final de Campionat European şi a şaptea consecutivă. Azzurri au un titlu european, obţinut în 1968, pe teren propriu, iar de două ori au pierdut finala, în 2000 (în faţa Franţei) şi în 2012 (în faţa Spaniei).

Spania a ieşit victorioasă în toate cele patru semifinale de EURO pe care le-a jucat: 2-1, după prelungiri, cu Ungaria, în 1964, 5-4, la loviturile de departajare, cu Danemarca, în 1984, 3-0 cu Rusia, în 2008, 4-2 la loviturile de departajare, cu Portugalia, în 2012.

PRO TV LIVE VIDEO ITALIA – SPANIA ONLINE STREAMING. Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de conaţionalii săi Mark Borsch şi Stefan Lupp, arbitri asistenţi, iar rezervă va fi rusul Serghei Karasev.

Ca arbitri VAR au fost delegaţi germanii Marco Fritz, Christian Dingert, Christian Gittelmann şi Bastian Dankert.
Cealaltă semifinală, Anglia – Danemarca, va avea loc miercuri, 7 iulie, tot pe Stadionul Wembley şi tot de la ora 22.00.

Finala este programată duminică, tot la Londra.

Biletul zilei pariuri1x2.ro: Copa America, EURO 2020 & Liga Campionilor!

Leonardo Spinazzola a fost operat cu succes

Internaţionalul italian Leonardo Spinazzola, accidentat la meciul cu Belgia de la Euro-2020, a fost operat cu succes pentru o ruptură la tendonul lui Ahile. El a fost operat la Turku, în Finlanda, de profesorul Lasse Lempainen, sub supravegherea medicului clubului AS Roma, Massimo Manara.
AS Roma nu a anunţat perioada de indisponibilitate a jucătorului.

Accidentat la aductori, Pablo Sarabia nu va evolua în meciul Spaniei cu Italia, programat, marţi, în semifinalele Euro-2020. Sarabia, jucător de la Paris Saint-Germain, a marcat două goluri şi a dat două pase decisive la actualul turneu final al Euro-2020. Potrivit Marca, el va fi înlocuit în echipă de Dani Olmo.

PRO TV LIVE VIDEO ITALIA – SPANIA ONLINE STREAMING: E „nedrept” că fanii din Italia şi Spania nu vor fi în tribune la semifinala de marţi

Selecţionerul Squadrei Azzurra, Roberto Mancini, consideră că este „foarte nedrept” că fanii din Italia şi Spania nu vor fi în tribune la meciul de marţi dintre cele două echipe de pe stadionul londonez Wembley, prima semifinală de la EURO 2020, scrie presa italiană.

„Nu cred că este corect ca pe stadion să nu fie fani italieni şi spanioli. De fapt, mi se pare foarte nedrept. Acestea fiind spuse, mai bine plin cu suporteri neutri decât gol”, a declarat Mancini.

Fanilor italieni, spanioli şi danezi le va fi aproape imposibil să fie prezenţi la semifinalele de pe Wembley. Restricţiile în vigoare în Anglia în faţa Covid-19 impun o carantină de cinci până la zece zile la sosire, astfel că suporterii ar fi trebuit să vină la Londra cu cel puţin zece zile înaintea partidei.

Italia nu va conta marţi pe fundaşul stânga Leonardo Spinazzola, accidentat la tendonul lui Ahile, care va fi înlocuit de Emerson Palmieri. Mancini l-a confirmat în atac pe Ciro Immobile, deşi acesta a fost cel mai slab om al echipei sale în meciul cu Belgia din sferturi de finală (2-1). „Mi se pare că e unul dintre atacanţii care au marcat cele mai multe goluri în ultimii ani, iar de multe ori cei care sunt cei mai criticaţi rezolvă apoi meciurile”, a spus selecţionerul despre fotbalistul lui Lazio.

Potrivit presei, Italia are sub comanda lui Mancini un joc asemănător cu al Spaniei. „Este adevărat, dar nu putem deveni spanioli peste noapte. Jucăm într-un mod puţin diferit, ţinând cont de caracteristile noastre”, a spus Mancini.

Cine sunt golgheterii Euro 2020?

Cehul Patrik Schick l-a egalat pe Cristiano Ronaldo, cu cinci reuşite, în fruntea clasamentului golgheterilor turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), după meciurile desfăşurate sâmbătă, dar ambii sunt eliminaţi din competiţie. Partida va fi transmisă în direct de Pro TV şi live score pe Romaniatv.net.

5 goluri: Cristiano Ronaldo (Portugalia), Patrik Schick (Cehia);
4 goluri: Karim Benzema (Franţa), Emil Forsberg (Suedia), Romelu Lukaku (Belgia);
3 goluri: Georginio Wijnaldum (Olanda), Robert Lewandowski (Polonia), Haris Seferovic (Elveţia), Raheem Sterling (Anglia), Xherdan Shaqiri (Elveţia), Kasper Dolberg (Danemarca), Harry Kane (Anglia).

Danemarca s-a calificat în semifinalele EURO 2020. Nordicii au învins cu 2-1 Cehia, la Baku