CORONAVIRUS. Marea Britanie extinde starea de urgenţă cu încă trei săptămâni

Marea Britanie a prelungit cu ”cel puțin trei săptămâni” carantina instaurată în data de 23 martie pentru a încerca oprirea răspândirii coronavirusului, a anunțat guvernul britanic, relatează AFP.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 17:54
CORONAVIRUS. Marea Britanie extinde starea de urgenţă cu încă trei săptămâni

Măsurile aflate în vigoare acum vor fi extinse ”cu cel puțin trei săptămâni” a declarat ministrul Afacerilor Externe, Dominic Raab, care îl înlocuiește pe premierul Boris Johnson, care încă se recuperează după zilele petrecute în spital din cauza Covid-19. 

Bilanțul deceselor din spitalele din Regatul Unit, din cauza coronavirusului, a ajuns, joi, la 13.729, după ce au fost raportate 861 noi decese, a anunțat Ministerul Sănătății, relatează Reuters.
 
Marea Britanie îi aşteaptă pe români la cules de fructe şi legume
 
Fermierii britanici sunt nevoiţi să aducă muncitori români la cules de fructe și legume, folosind modelul german. Marea Britanie e una dintre cele mai afectate țări din lume de COVID-19.
 
Primul zbor între București și London Stansted va ateriza joi, 16 aprilie, aducând în Marea Britanie aproximativ 180 de lucrători pentru fermele britanice. Avionul este primul dintre cele șase care vor ateriza în perioada următoare pentru a asigura muncitori pe terenurile agricole britanice, scrie The Times.
 
Toți pasagerii vor fi verificați de temperatură, vor trebui să completeze un chestionar pentru o declarație de sănătate și vor purta măști pe timpul zborului. Ei vor păstra, de asemenea, distanța pe scaun”, a spus Matthew Purton, şedul de la Air Charter Services.

Fermierii din Marea Britanie urmează model Germaniei, după ce au făcut apel disperat. Secretarul de mediu, George Eustice, a declarat că nu a reușit să recruteze suficient de mulți muncitori britanici.

Primul avion a fost închiriat de G’s Growers, unul dintre cei mai mari producători de salate din Marea Britanie care produce 250 de pachete de salate și țelină pe an.