Ani Creţu, despre boala băieţelului ei: „Îmi caut puterea pentru a continua lupta”

Ani Creţu a a vorbit despre boala băieţelului ei şi spune că duce o luptă zilnică pentru sănătatea lui. Alimentaţia este extrem de importantă, astfel totul se găteşte în casă, cu ingrediente cumpărate doar de la magazinele naturiste.

23 dec. 2021, 10:31
Ani Creţu, despre boala băieţelului ei: „Îmi caut puterea pentru a continua lupta”
Ani Creţu, despre boala băieţelului ei

Ani Creţu, despre boala băieţelului ei. Actrița a povestit cum va arăta meniul ei de sărbători, dar și ce planuri și-a făcut pentru anul ce urmează.

Citeşte şi: Actriţa Ani Creţu a dat statul în judecată, după ce a primit cu întârziere indemnizaţia pentru copil

Ani Creţu, despre boala băieţelului ei

De la 2022 nu aștept nimic. Aștept de la mine. Am pretenții mari. De proiecte nu vorbesc niciodată înainte, ci mereu după.

Dacă îmi doresc pentru mine ceva este să continui să mă construiesc ca individ și ca ființă. Să îmi caut puterea și resursele pentru a continua lupta pentru conștientizarea și drepturile celor cu alergii. Am pretenția de la mine să descopăr noi valențe in mine, căci încă îmi sunt necunoscută.

Profesional ce să spun?!? Să continui să fac ceea ce am început atât în teatru cât și in televiziune. În plus, pentru luna ianuarie, cartea ”Sunt Unic într-o lume diversă” va intra la tradus în limba engleză. Sunt fericită de colaborarea cu Editura UniCart, care a făcut din această carte ghid proiectul nostru„, a spus Ani Creţu pentru Ciao.ro.

Ani Crețu, despre cartea “Sunt Unic într-o lume diversă”

Sunt mamă a unui băiat alergic, actrița a Teatrului Ion Creangă de peste 24 de ani, activist fără ONG pentru drepturile alergicilor în România.

Experiența mea de mamă în ceea ce privește alergiile este una diversă. Am căutat și găsit soluții pentru situația copilului atât cu ajutorul medicilor. Dar cel  mai mult singură. Fiind nevoită să învăț un domeniu nou pentru binele suprem al copilului meu. Am citit, studiat și aplicat totul astfel încât să îl pot ajuta să se echilibreze, iar astăzi a rămas numai cu alergia la produsele lactate.

Nu m-am oprit aici. Tot ce am învățat am dat și dau mai departe, fiind un suport pentru mii de mame cu care vorbesc despre viața alergicilor. Asfel încât să își trăiască viața dincolo de panică, frustrare și neputință.

Frica, necunoașterea și dragostea de mamă se împletesc în fiecare suflet care îmi cere ajutorul. Ajutor pe care îl ofer pro bono.

De ce? Pentru că am trecut și încă sunt pe acest drum al mamelor cu copii alergici.

Este vital să existe cineva care a trecut cu copilul de la a mânca 7 alimente, de la panelul cu alergeni înroșit de sus până jos, la viața aproape normală.

Da, avem legea nr 4/2021 a Persoanelor cu boli și afecțiuni alergice inițiată de dna deputat Cristina Dumitrache cu care am lucrat alături de Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică pentru a oferi cunoașterea mea, dar mai ales a nevoilor alergicilor din țara noastră.

Dar nu era suficient.

Eu intru în contact cu câteva mii de mame, dar alergicii sunt mult mai mulți.

Copiii nu au parte de îndrumare și activități prin care să înțeleagă ce sunt alergiile, cum poți identifica și ajuta la un coleg sau prieten când este în pericol. Copiii alergici au nevoie de susținere și explicații pe întelesul lor„, a mai spus Ani Creţu.