ANI: Fost director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi Iaşi, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi penală de către Andrei Buiceag, fost director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, potrivit Agerpres.

20 ian. 2015, 15:24
ANI: Fost director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi Iaşi, în conflict de interese

Potrivit unui comunicat al ANI, Andrei Buiceag a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, întrucât, în calitate de preşedinte al Comisiei de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulţilor a Judeţului Iaşi, a semnat, în perioada 2011-2012, zece decizii ale Comisiei prin care s-a numit pe sine sau pe soţia sa în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor de absolvire a unor programe de formare profesională.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Andrei Buiceag a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Andrei Buiceag a deţinut funcţia de director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi în perioada 21 iunie 2010 – 3 februarie 2014.