ANI: Fostul director general al Romgaz, în conflict de interese

Publicat: Vineri, 12 Septembrie 2014 10:51 // Actualizat: Vineri, 12 Septembrie 2014 10:52 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş în vederea cercetării lui Marcel Piteiu, fost director general al Romgaz, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii.

Foto: focus-energetic.ro

În calitate de director general şi reprezentant al SNGN Romgaz SA Mediaş, Marcel Piteiu a încheiat şi semnat, în perioada 2009 - 2011, opt contracte de sponsorizare în valoare totală de 12.069.000 lei (aproximativ 2.850.000 euro) între Romgaz (în calitate de sponsor) şi Clubul Sportiv "Gaz Metan" Mediaş (în calitate de beneficiar), potrivit unui comunicat emis de ANI. Marcel Piteiu deţine, în clubul respectiv, calitatea de membru al Consiliului Director.

Întrucât Marcel Piteiu nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în perioada 2011 - 2012 funcţia de membru în Consiliul Director al Clubului Sportiv "Gaz Metan" Mediaş, au rezultat indicii privind săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii.

Marcel Piteiu a deţinut funcţia de director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" SA Mediaş în perioada ianuarie 2009 - ianuarie 2012. Totodată, el a deţinut funcţia de membru în Consiliul Director de la "Gaz Metan" în perioada 24 martie 2005 - 15 mai 2008, iar, începând cu data de 1 martie 2010, Piteiu a fost numit din nou membru în Consiliul Director al clubului sportiv.

ANI menţionează că l-a mai declarat pe Marcel Piteiu în conflict de interese în februarie 2013.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 18:10
...al Romgaz, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese şi fals în declaraţii. Citește mai departe…

...
12 sep 22:14
Răspunde | Votează email 0 email
HOT DE HOT ???
Sub privirea neputincioasa a lui IOAN RUS subalternii isi fac de cap in continuare. Cine e VASILE SECARA ?
Da acum este presedintele CFR CALATORI.Va vine sa credeti ?
“Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care nu a mai organizat o licitatie, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si intabulat. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.”
Bravo domnule ministru RUS, psd-ul o interminabila pepiniera penala.
NU VA CRAPA OBRAZUL ???
12 sep 10:59
...cercetării lui Marcel Piteiu, fost director general al Romgaz, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de …read more ...
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H