ANI: Şeful unei secţii de la Spitalul „Parhon” Iaşi, avere nejustificată

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste 1,6 milioane de lei (aproximativ 407.730 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către şeful Secţiei Clinice de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic "Dr. C.I. Parhon" din Iaşi, Adrian-Constantin Covic, împreună cu soţia sa.

09 mai 2014, 08:33
ANI: Şeful unei secţii de la Spitalul „Parhon” Iaşi, avere nejustificată

În perioada 2003-2011, Adrian-Constantin Covic a realizat venituri salariale în cuantum de 3.897.122 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 5.554.875 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 1.657.753 lei, a anunţat ANI într-un comunicat de presă.

Adrian-Constantin Covic a deţinut, în perioada 20 martie 2003 – 15 aprilie 2006, funcţia de director general al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, iar în perioada 15 aprilie 2006 – 20 mai 2012, funcţia de manager. Începând cu data de 21 mai 2012, acesta deţine funcţia de şef al Secţiei Clinice de Nefrologie şi coordonator la Compartiment Medicină Internă în cadrul aceluiaşi spital public.

Agenţia Naţională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Adrian-Constantin Covic împreună cu soţia sa„, informează ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. „Menţionăm faptul că ANI a mai constatat în cazul lui Adrian-Constantin Covic atât existenţa stării de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă„, potrivit aceluiaşi document.

CITEŞTE ŞI: Avere nejustificată de 1,5 milioane de lei a unui poliţist din Argeş