Animalele domestice ale spionului rus otrăvit au murit. Serghei Skripal avea un motan şi doi porci de Guineea

Un motan şi doi porci de Guineea aparţinând fostului spion rus Seghei Skripal, otrăvit în Marea Britanie, au fost găsiţi morţi, a anunţat o purtătoare de cuvânt britanică, în urma unei întrebări a Rusiei despre soarta lor.

06 apr. 2018, 08:55
Animalele domestice ale spionului rus otrăvit au murit. Serghei Skripal avea un motan şi doi porci de Guineea

La o lună după otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia, pe 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei, soarta animalelor domestice ale fostului spion a fost făcută publică. „Atunci când un veterinar a putut să intre pe proprietatea lui Seghei Skripal doi porci de Guineea erau, din nefericire, morţi„, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic al Mediului, Alimentaţiei şi Afacerilor Rurale.

Un motan a fost de asemenea găsit într-o stare gravă, iar un medic veterinar a luat decizia să eutanasieze animalul pentru a-i pune capăt suferinţelor. Această decizie a fost luată în interesul animalului„, a mai spus aceasta.

Purtătoarea de cuvânt nu a precizat dacă aceste animale au murit în urma unei intoxicări, în timpul otrăvirii celor doi membri ai familiei Skripal, sau de foame, după ce au rămas fără hrană în casă.