Animalul de companie: Aliatul excelent pentru dezvoltarea emoţională a copilului

Animalul de companie – aliatul excelent pentru dezvoltarea emotionala a copilului. De ce isi doresc oamenii un animal de companie in casa lor? Ce beneficii poti avea de pe urma unui animal de companie? E totusi greu sa-l intretii.

RomaniaTV.net
11 mai 2018, 07:21
Animalul de companie: Aliatul excelent pentru dezvoltarea emoţională a copilului

Are nevoie de atentie, de timp si ingrijirea acestuia implica si niste costuri suplimentare. Dar efortul merita, spun studiile.

Stiti expresia „cainele este prietenul omului”? Chiar este prietenul omului. Si chiar „il face pe om mai sanatos”, spun psihologii de la Universitatea din Liverpool, care au analizat rezultatele obtinute in urma celor 17 studii despre ce efecte au animalele de companie asupra sanatatii mentale a proprietarilor.

Concluzia finala a fost ca animalele de companie iti pot imbunatati semnificativ sanatatea mentala. Cele mai mari schimbari au fost observate in cazul celor care sufereau de depresie, dar si in cazul militarilor care se confruntau cu stresul post-traumatic. Mangaierea unui caine sau a unei pisici poate imbunatati simptomele depresiei, scrie psychologytoday.com.

Cercetatorii au analizat si rezultatele altor 22 de studii care arata impactul pe care il au animalele de companie asupra dezvoltarii abilitatilor emotionale, sociale, cognitive si comportamentale ale copiilor.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.