Anisie a făcut astăzi un nou ANUNȚ despre momentul în care se vor deschide grădiniţele private

După ce ce a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că luni "nu se vor redeschide" creșele, grădinițele și after school-urilor", Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a revenit astăzi cu precizări. 

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 06:15
Anisie a făcut astăzi un nou ANUNȚ despre momentul în care se vor deschide grădiniţele private

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat, la Digi 24, că în momentul în care normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide aceste unități de învățământ particular.

„Pentru unitățile de învățământ de stat, deja am anunțat că începând de astăzi se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la începutul pandemiei”, a declarat ministrul.

Citește și: 

Duminică, Anisie a declarat că grădinițele, creșele și after school-urile nu se redeschid de luni, 15 iunie, deși Hotărârea de Guvern publicată vineri în Monitor prevede că redeschiderea acestor unități este permisă din 15 iunie, atât la stat cât și la privat. Ministrul Educației a anunțat în urmă cu o zi că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschise pentru că încă nu sunt finalizate normele de securitate și igienă.

„Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta. Ministerul Educației astăzi a transmis inspectoratelor școlare situația în care putem să reîncepem activitatea în grădiniță și, așa cum s-a întâmplat în fiecare an, le-am solicitat să anunțe părinții că pot depune cereri la unitățile de învățământ preșcolar la care au mers copiii până acum.

Inspectoratele școlare sunt informate de către directorii grădinițelor de aceste solicitări și, mai departe, inspectoratele transmit autorităților publice locale aceste solicitări. Decizia pentru a redeschide aceste grădinițe de vară [este vorba despre grădinițele de stat – N.Red.] aparține autorității publice locale. Pentru că, atenție: în aceste unități de învățământ preșcolar, pe această perioadă a vacanței de vară, se desfășoară numai activități recreative, deci nu se desfășoară activități din curriculum preșcolar”, a declarat Monica Anisie.

Citeşte şi: