Aniversare tristă pentru Veta Biriș. „Împărăteasa Ardealului” a mers la cimitir în ziua în care a împlinit 74 de ani: „La atâta bucurie cât am avut de ziua mea, am simțit nevoia să mă duc la cimitir”

Pe 11 august, îndrăgită interpretă de muzică populară Veta Biriș și-a serbat cea de-a 74-a zi de naștere. Aniversarea i-a fost, însă, umbrită de lipsa celor doi frați, dispăruți prematur anul trecut, la doar câteva săptămâni distanță unul de celălalt.

16 aug. 2023, 11:49

Veta Biriș și-a petrecut ziua de naștere în sânul familiei, dar, chiar dacă nu a făcut petrecere, oamenii apropiați nu au uitat-o și i-au telefonat, copleșind-o cu urări. Deși acest lucru a bucurat-o enorm, artista a fost tristă, și asta deoarece i-au lipsit cei doi frați morți anul trecut. Astfel că a ales să treacă și pe la cimitir să le aprindă o lumânare și să le pună o floare la morminte.

Am petrecut, dar nu ca altădată, până seara târziu. Am avut două surori de la Sibiu. Au stat cu ele și am mâncat împreună. Copiii sunt tot pe aici, pe aproape, la 20 de kilometri de noi. Unul are oameni la lucru… fiecare cu treburile lui. Dar important este că am mâncat împreună și că ne-am simțit bine cu toții.

De o vreme încoace, toate aniversările mele au fost la fel de frumoase. M-am bucurat din an în an de tot mai mulți admiratori și chiar nu am reușit să citesc mii de mesaje, de peste tot. E adevărat că e foarte obositor să stai 6-7 ore cu telefonul. Dar, în același timp, ai și satisfacția că sunt atâția oameni care se gândesc la tine, de toate categoriile, până la cel mai înalt nivel…

Că sunt alături de tine și îți transmit un gând bun și ăsta e cel mai minunat lucru. Iar la atâta bucurie cât am avut astăzi, am simțit nevoia să mă duc aici, în cimitir. Mi-au murit doi frați… Am zis să le duc o floare, să simtă și ei că nu i-am uitat și că ne-am gândit la ei. Ne-am fi dorit să fie și ei aici, aproape de mine. Dar așa s-a întâmplat„, a decarat Veta Biriș pentru viva.ro.

Veta Biriș și-a pierdut frații în decurs de o lună jumate

Au fost șase frați la părinți, dintre care doi băieți și patru fete. Anul trecut, însă, băieții au plecat în veșnicie. Unul dintre ei a murit chiar la o nuntă în familie.

Amândoi au murit într-o lună și jumătate, în urmă cu un an. Erau destul de tineri, unul la vârsta de 61 și unul la 67 de ani. Am fost șase. Ei doi au murit și noi patru, fetele, am rămas în viață. Dar asta e viața, mergem mai departe. Se întâmplă atâtea lucruri neașteptate… de nu poți să crezi. Cel mic, de 61 de ani, a murit la nunta fetei surorii mele […]

Râdeam cu sora mea. I-am zis: ‘Uite, mi-am ținut și eu loc aici, că nu vreau să mă îngroape în altă parte. Eu vreau aici, cu toți oamenii din sat. Nu vreau să fie ceva, altfel. Voi sunteți mai mici și veniți și la mine…’ Și ea mi-a spus: ‘No, lasă, soră, nu vezi că am plecat pe sărite? Venim pe rând și plecăm pe sărite. Nu știm care plecăm primii’. Și a avut dreptate. Asta este viața„, a mai spus Veta Biriș pentru sursa citată.