ANM a actualizat avertizarea meteo COD GALBEN pentru 26 de judeţe. La Bucureşti se anunţă 16 grade şi vânt

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat luni avertizarea cod galben valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară. Potrivit meteorologilor, până luni seara sunt aşteptate intensificări ale vântului şi precipitaţii în 26 de judeţe. La Bucureşti, meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va prezenta intensificări, cu rafale de până la 50...55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 08:35
ANM a actualizat avertizarea meteo COD GALBEN pentru 26 de judeţe. La Bucureşti se anunţă 16 grade şi vânt

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 10:30 – 03 februarie, ora 23:00
Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului și cantități de precipitații îndeosebi în zona montană înaltă

La munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depăși 90…100 km/h, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare.
În restul zonei montane vor fi mai ales ploi, iar în nord-vestul și centrul țării va ploua. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Local și temporar intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar îndeosebi în sud, unde vor fi rafale de peste 50…55 km/h.

Meteorologul România TV Silviu Grigore a explicat că dacă până acum avertizările au vizat zonele montane înalte, fenomenele meteo vor începe să se manifeste şi la altitudini mai joase. În zilele următoare este posibil să apară precipitaţii mixte în mai multe zone din ţară, inclusiv în Bucureşti.