ANM a actualizat prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea la finalul lui ianuarie şi începutul lunii februarie

Administraţia Naţională de meteorologie a actualizat prognoza lunară până la mijlocul lunii februarie. Până în data de 20 ianuarie, valorile termice se vor situa ușor peste cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea nord-vestică a țării. În rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

RomaniaTV.net
18 ian. 2019, 11:07
ANM a actualizat prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea la finalul lui ianuarie şi începutul lunii februarie

În săptămâna 21.01.2019 – 27.01.2019, temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice, sud-estice și centrale și vor fi în general apropiate de mediile climatologice ale intervalului în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, estice și sud-estice.

În săptămâna 28.01.2019 – 03.02.2019 temperatura medie a aerului va avea valori în general sub cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în regiunile extracarpatice. Excepție vor face regiunile centrale și nordice, unde sunt estimate cantități de precipitații normale pentru această perioadă

Săptămâna 04.02.2019 – 11.02.2019: La nivelul întregii țări, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sudul, estul și sud-estul teritoriului.

Săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019: Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea sudică a țării și în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în rest.