ANM anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza pentru perioada 5 februarie - 4 martie, anunțând temperaturi anormale pentru această lună în România.

06 feb. 2024, 08:12
ANM anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
ANM anunţă temperaturi anormale în România. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ANM anunţă temperaturi anormale în România. Potrivit meteorologilor, se preconizează că temperaturile vor înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, dar cu cantități excedentare de precipitații pe tot parcursul perioadei prognozate. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni au fost realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, luând în considerare media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023, anunţă ANM.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord- vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor excedentar în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi: Avertizare meteo: schimbări radicale de vreme! Şoc termic cu diferenţe uriaşe de temperatură în România

Perspectivele meteorologice indică o perioadă atipică pentru luna februarie, cu temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite și un regim pluviometric variabil pe întreg teritoriul României. Este recomandat să monitorizați în mod regulat actualizările meteorologice pentru informații precise și adaptate condițiilor locale.

prognoza-4saptamani