ANM avertizează: Temperaturile vor scădea până la -20 grade în următoarele trei nopţi

Temperaturile vor fi scăzute în cursul următoarelor trei nopţi, cu minime de până la minus 20 de grade Celsius, urmând ca de vineri să revină la valorile normale pentru această perioadă, a declarat marţi directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 13:17
ANM avertizează: Temperaturile vor scădea până la -20 grade în următoarele trei nopţi

El a afirmat, la Comandamentul de iarnă reunit la Palatul Victoria, că, în următoarele ore, vântul va avea peste 50 kilometri la oră doar în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea, potrivit agerpres.ro.

„După orele 18.00 până în jurul orei 21.00 estimăm că vor mai rămâne viteze semnificative în judeţele Galaţi, Vrancea şi Vaslui, iar după această oră rămân intensificări de vânt în Dobrogea, zona litoralului Marea Neagră. În Moldova, după ora 21.00 estimăm că vântul va scădea sub 30 kilometri”, a precizat Sandu.

Marţi dimineaţa s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură de la începutul anului, în oraşul Dumbrăveni, de minus 23,6 grade Celsius, cu trei grade mai frig decât în Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului.

Marţi, ANM a lansat o avertizare de cod galben de vânt pentru judeţele din Moldova, meteorologii avertizând că vântul va atinge viteze la rafală de 55-60 de kilometri la oră, izolat 75 de kilometri la oră, ninsoare spulberată sau viscolită.

Citeşte şi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI