ANM: Fenomenul de secetă se menţine în zonele agricole din estul, sud-estul şi vestul ţării

Fenomenul de secetă se va menţine, în intervalul 2-8 octombrie, în zonele agricole din estul, sud-vestul şi vestul ţării, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 08:50
ANM: Fenomenul de secetă se menţine în zonele agricole din estul, sud-estul şi vestul ţării

La data de 1 Octombrie 2012, în adâncimea de sol 0-20 cm (ogor), se înregistrează valori deosebit de scăzute și local scăzute, seceta pedologică fiind moderată (SM) și izolat puternică (SP) și extremă (SE), în majoritatea regiunilor agricole. Pe suprafeţe extinse din Muntenia și Transilvania, precum și local în estul, centrul și vestul Moldovei, estul Maramureșului și al Banatului, aprovizionarea cu apă a solului, se încadrează în limite satisfăcătoare (AS) și izolat apropiate de optim (ApO).

În intervalul 02-08 Octombrie 2012, prognoza meteorologică estimează apariția unor ploi pe arii relativ extinse, dar în general slabe cantitativ, în zilele de 3 și 7 Octombrie. În restul intervalului, va ploua doar izolat. În aceste condiţii, în stratul de sol 0-20 cm (ogor), seceta pedologică cu diferite grade de intensitate (extremă, puternică și moderată) se va menține în zonele agricole din estul, sud-vestul și vestul teritoriului agricol al țării.

De miercuri vremea se răceşte în toată ţara

Miercuri, vremea se răceşte uşor în ţara noastră, mai ales în regiunile intracarpatice. Meteorologii prognozează maxime de la 20 grade în Maramureş, până la 28 grade în sud-estul ţării. Norii acoperă temporar cerul în vest, în nord şi în centru, unde local va ploua, îndeosebi la munte. În celelalte regiuni şansele de ploaie, pe arii restranse, cresc abia în noaptea de miercuri spre joi.

Şi în Capitală, miercuri, temperatura scade uşor. Temporar, cerul va fi înnorat, dar nu va ploua, iar după-amiază  temperatura ajunge până la 26… 27 grade.

Joi încă ne bucurăm de o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, în special în sud şi în sud-est. Cerul va fi înnorat din când în când în centru şi în est, însă nu va ploua decât pe arii restrânse.