PROGNOZA METEO ANM. Lapoviţă şi ninsori în România. De când se strică vremea la Bucureşti

ANM PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă lapoviţă şi ninsori în următoarea perioadă. 

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 09:53
PROGNOZA METEO ANM. Lapoviţă şi ninsori în România. De când se strică vremea la Bucureşti

„Până mâine seară vor fi fenomene cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. Mâine, în prima parte a zilei avem vânt, treptat precipitaţiile de vor intensifica. Pe parcursul nopţii ploile se vor tranforma în lapoviţă şi ninsoare”, a spus meteorologul Meda Andrei, la România TV

PROGNOZA METEO. MARTI Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie în toate regiunile, dar treptat în cursul nopții în vest acestea vor fi mixte, iar în nord și centru vor predomina ninsorile. Se vor cumula cantități de apă local mai însemnate în jumătatea nordică a țării. La munte vor fi precipitații mixte, iar noaptea doar ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări la munte, iar pe creste va sufla tare în partea a doua a intervalului, spulberând sau viscolind ninsoarea, dar local și temporar, la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 13 grade, iar cele minime se vor încadra între -2 și 7 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura aerului va marca o scădere față de intervalul anterior, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar minima va fi de 3…4 grade.

PROGNOZA METEO. MIERCURI Vremea se va menține închisă în regiunile sudice, estice și centrale, unde se vor semnala precipitații, în general, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales ninsoare în Transilvania, nordul și centrul Moldovei și mixte în rest. În vestul și nord-vestul țării, înnorările vor fi temporare și doar pe spații mici, ziua, vor fi precipitații mixte. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla cu putere la munte, îndeosebi la altitudini mari, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și reducând semnificativ vizibilitatea, dar va avea intensificări și în restul teritoriului, cu precădere în est, sud-est și vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 și 2 grade, mai scăzute în depresiuni, îndeosebi ale Carpaților Orientali.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va continua să răcească și va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

PROGNOZA METEO. JOI Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a țării și pe arii restrânse, temporar, vor fi precipitații. Va ninge la munte, în nord, nord-est și centru, în sud-est vor predomina ninsorile, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse și în est și sud-est. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 1 grad.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO. DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice se vor menține apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a țării. Probabilitatea de precipitații slabe cantitativ va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului.