ANM emite avertizări de NINSORI şi VISCOL VIDEO

Administraţia Naţională de Meteorologie va emite mai multe avertizări de ninsori şi viscol în principal pentru judeţele din sudul ţării, sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, a anunţat, la Guvern, conducerea ANM.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 14:37
ANM emite avertizări de NINSORI şi VISCOL VIDEO

„În perioada următoare, ANM va emite ma multe avertizări. Prima averizare, care va fi emisă în următoarele ore, va intra în vigoare joi, 24 ianuarie, ora 18.00, şi se opreşte pe 25 ianuarie, în jurul orei 20.00. La început în sudul ţării vor fi cantităţi însemnate de precipitaţii sub formă de ploaie, peste 25 l/mp. În cursul nopţii se transformă în zăpadă, dar mai ales în zonele de deal. În sud, judeţele de lângă Dunăre rămân cu precipitaţii sub formă de ploaie. În sudul Moldovei precipitaţiile cad sub formă de zăpadă. Sudul Miodovei, zona Carpaţilor de curbură, în Munţii Bucegi, vântul va avea intensificări de 70 km/h cu ninsoare”, a declarat Ion Sandu, director ANM.

A doua avertizare va fi emisă vineri, când autorităţile se aşteaptă la ninsori abundente, viscol şi polei în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi zona montană.

Va ninge viscolit în Moldova, centrul şi estul Munteniei şi Dobrogea, dar şi în zona de munte. Apare polei joi noaptea în zona de est a Munteniei, dar şi vineri în Dobrogea”, a mai spus directorul ANM.

„Vineri vom emite o nouă avertizare, deocamdată se actualizează, dar vineri vom preciza exact zonele pentru care va fi valabilă în zilele de sâmbătă şi duminică”, a mai spus Ion Sandu.

Meteorologii au anuţat că sfârşitul săptămânii aduce o vreme deosebit de rece, geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor în majoritatea zonelor.

Pentru vineri,