ANM va emite vineri o nouă avertizare. Urmează ploi în noaptea de vineri spre sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie va emite vineri o nouă avertizare meteorologică pentru ploile care urmează să cadă în noaptea de vineri spre sâmbătă şi care vor afecta mai ales partea de sud a ţării, a precizat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al ANM.

12 sept. 2013, 10:37
ANM va emite vineri o nouă avertizare. Urmează ploi în noaptea de vineri spre sâmbătă

„Perioada de instabilitate se va prelungi, va fi însă o pauză pe parcursul zilei de mâine şi, cu siguranţă, în după amiaza zilei de mâine vom reveni cu un nou mesaj de avertizare meteorologică pentru ploile care urmează să cadă în noaptea de vineri spre sâmbătă. În acest moment putem aprecia că acestea par a fi mai consistente pe partea de sud est a teritoriului, ceea ce înseamnă partea de sud a Moldovei, Bărăganul, Dobrogea, sud-estul Transilvaniei şi zona Carpaţilor de curbură. Toate acestea vor fi detaliate pe parcursul zilei de mâine”, a spus Florinela Georgescu, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă, convocat după precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale, valabilă începând de joi seară până vineri dimineaţă. Astfel, în intervalul 12 septembrie, ora 21,00 – 13 septembrie, ora 09,00, mai ales pe durata nopţii vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării.

Citeşte şi: Imagini cu DEZASTRUL PRODUS DE VIITURI, în Galaţi. Vezi cum arată LOCALITĂŢILE INUNDATE