Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI. Artista concepută de inteligența artificială a lansat prima sa piesă – „Betrayed by this town”

Anna Indiana este prima cântăreață generată de inteligența artificială, fără implicarea umană. Are un ten perfect, iar vocea ei nu ratează nicio notă muzicală.

29 nov. 2023, 22:27
Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI. Artista concepută de inteligența artificială a lansat prima sa piesă – „Betrayed by this town”
Anna Indiana, prima cântăreață generată în totalitate de AI

În melodia sa de debut, „Betrayed by this town”, Anna Indiana cântă despre inima sa rănită. În videoclip, artista generată de AI stă relaxată în fața unui microfon.

Citește și: Mihai Trăistariu ar face orice pentru a-și salva cariera. A apelat chiar și la inteligența artificială: „I-am dat să facă versuri”

Pe contul X  al Indianei(fostul Twitter), creatorii ei, care nu și-au dezvăluit încă identitatea, au scris că au folosit o serie de instrumente pentru realizarea piesei – de la bibliotecile open-source Python pentru a programa progresiile de acorduri, ChatGPT 4 pentru a produce versuri și implementarea unui cod pentru a potrivi versurile cu o melodie și o voce sintetică de la Synthesizer V, care este convertită într-o voce liberă de drepturi de autor cu ajutorul software-ului Musicify, potrivit Business Insider.

Citește și: O nouă reușită pe plan mondial a tinerilor pasionați de Robotică. Munca de luni întregi a doi tineri a fost premiată, roboțelul Johnny Rex fiind pe podium

Videoclipul cu Anna Indiana a strâns peste 24 de milioane de vizualizări pe platforma X și s-a confruntat cu reacții vehemente. Criticul muzical de pe Youtube, Anthony Fantano, a catalogat melodia drept „nasoală”, comediantul Kathy Griffin a spus că „Suntem condamnați”, iar o mulțime de internauți au spus că videoclipul este cel mai rău lucru pe care l-au văzut vreodată. Celebrul James Blake a spus, pe un ton sarcastic, că este încântat cu privire la ceea ce ne rezervă viitorul, iar clipul l-a făcut să plîngă.